Αίσθηση προκάλεσε η ηχηρή απουσία της προέδρου του ΕΟΤ, Άντζελας Γκερέκου, από την εκδήλωση παρουσίασης της καμπάνιας του ελληνικού τουρισμού για το 2020 από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ads

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που συνέδεσαν την απουσία της κυρίας Γκερέκου με την απευθείας ανάθεση της καμπάνιας «Restart Tourism» σε εταιρεία που συνδέεται με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), αλλά και την ελίτ των ξενοδόχων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη τέσσερα μέλη του ΔΣ του ΕΟΤ τελούν υπό παραίτηση μετά την ανακοίνωση του εν λόγω «κρατικού δώρου» ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Marketing Greece, η οποία έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία του ΣΕΤΕ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η σύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου της συγκεκριμένης εταιρείας είναι η εξής: Πρόεδρος του ΔΣ είναι ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, αντιπρόεδρος ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός, διευθύνουσα σύμβουλος η Ιωάννα Δρέττα. Μεταξύ των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ. εμφανίζονται επίσης ο διευθύνων σύμβουλος του Sani Resort της Χαλκιδικής Ανδρέας Ανδρεάδης, ο πρόεδρος της Vernicos Yachts Γιώργος Βερνίκος και ο Φώτης Κοκοτός του ομίλου Εlounda Mare.

Ads

Η εν λόγω εταιρεία ανέλαβε το έργο με απευθείας ανάθεση, με βάση Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στην κορύφωση της πανδημίας, στις 13 Απριλίου. Με την συγκεκριμένη ΠΝΠ δίνεται ουσιαστικά το «πράσινο φως» σε όλους τους φορείς του δημοσίου, να συμβάλλονται αποκλειστικά, και με απ’ ευθείας αναθέσεις, με την Marketing Greece για θέματα προβολής.