Ενδιαφέρον για την εξαγορά του 20% του ΑΔΜΗΕ εκδήλωσε η ιταλική εταιρεία TERNA. 

Ads

Σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι.

Η συνάντηση είχε στην ατζέντα κυρίως ενεργειακά ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος. Παράλληλα, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες αναβάθμισης της υφιστάμενης συνεργασίας, αλλά και της πιθανής επέκτασής της, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ακολούθησε σύντομη συνάντηση με τη συμμετοχή και εκπροσώπων από ενεργειακές εταιρείες της Ελλάδας και της Ιταλίας, όπου δόθηκε η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων για την περαιτέρω επιχειρηματική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες. 

Ads

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν οι εταιρείες ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ και το ΚΑΠΕ από την ελληνική πλευρά, TERNA, ENI, EDISON και ENEL GREEN POWER, από την ιταλική πλευρά.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, εκπρόσωποι της TERNA εξέφρασαν ενδιαφέρον για την εξαγορά του 20% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ που θα διατεθεί προς πώληση.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τις έρευνες που γίνονται στη Δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο για τους υδρογονάνθρακες.