Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Παντοάν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα  Corriere Della Sera με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την Ελλάδα επισήμανε την ανάγκη εμπιστοσύνης μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων. “Διαφορετικά δεν μπορούμε να θεωρούμε πως η διαδικασία ολοκλήρωσης είναι δεδομένη”, είπε.

Ads

Ειδικότερα όταν ρωτήθηκε “αν του αρέσει η συμφωνία για την Ελλάδα” απάντησε: “Είναι μια δύσκολη πορεία, αλλά θα ενισχυθεί με το πέρασμα του χρόνου, αν οι κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση θα χρησιμεύσουν και στο να δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Η εμπιστοσύνη είναι βασικής σημασίας, αλλά είναι ακόμη ανεπαρκής στην Ευρώπη. Πρέπει να καταβάλουμε προσπάθειες για να την αυξήσουμε, διαφορετικά δεν μπορούμε να θεωρούμε δεδομένο ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης είναι οριστική”.

“Το ότι η Ιταλία αποδεικνύει πως, έστω και σε δύσκολες συνθήκες χρέους, υπάρχει μια αποτελεσματική στρατηγική μεταρρυθμίσεων, αποτελεί ένα μήνυμα και προς άλλες χώρες. Ότι, δηλαδή, έστω και όταν είσαι αντιμέτωπος με μεγάλες δυσκολίες, μπορεί να βρεθεί διέξοδος από την κρίση” πρόσθεσε.

Δημοσκόπηση La Repubblica: Υπέρ της Ελλάδας οι Ιταλοί

Ads

Σύμφωνα με on line δημοσκόπηση της εφημερίδας La Repubblica η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων δηλώνει πως επιθυμεί να δοθεί περισσότερος χρόνος και εμπιστοσύνη στην Ελλάδα θεωρώντας πως τέσσερις μήνες δεν είναι αρκετοί. Σχεδόν επτά χιλιάδες αναγνώστες απάντησαν στο ερώτημα της ιταλικής εφημερίδας εάν είναι συμφωνούν ή διαφωνούν με το να δοθεί μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα. Το 78% απάντησε θετικά, ενώ το 19% αρνητικά. Το 3% ψήφισε “δεν ξέρω”.