Οι Ιταλοί πυροσβέστες κατάφεραν το Σάββατο να σβήσουν όλες τις πυρκαγιές στο Norman Atlantic, το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο Πρίντεζι. Νωρίτερα, άνοιξαν τις πλαϊνές πόρτες του καραβιού και έθεσαν σε λειτουργία ειδικές μηχανές απορρόφησης καπνού. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η θερμοκρασία, στο εσωτερικό του πλοίου, στο τρίτο επίπεδο, έχει μειωθεί στους είκοσι ένα βαθμούς, με σημαντική αύξηση του οξυγόνου.

Ads

Η κύρια πόρτα η οποία έχει ανοίξει, διαμέσου της οποίας έχουν προωθηθεί οι μηχανές απορρόφησης, βρίσκεται στο σημείο στο οποίο έχει τοποθετηθεί το γράμμα Ν από την ναυλώτρια εταιρία ΑΝΕΚ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των πυροσβεστών του Πρίντεζι, Μικέλε Αντζιούλι, «βάσει των τελευταίων αυτών εξελίξεων οι όλες διαδικασίες μπορεί να επιταχυνθούν και να μπορέσουν να εισέλθουν και πάλι στο Norman Atlantic,οι εισαγγελείς και οι πραγματογνώμονες του Μπάρι, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας».

Η εφημερίδα Corriere del Mezzogiorno δημοσιεύει μαρτυρία 16χρονου Αφγανού μετανάστη, χωρίς να αναφέρει τα στοιχεία του, στην οποία διηγείται ότι κατάφερε να σωθεί, αλλά είδε πολλούς άλλους να χάνουν την ζωή τους από την πυρκαγιά στο γκαράζ.

Ads

«Συνολικά, ήμασταν τουλάχιστον δέκα», αναφέρει ο διασωθείς στην ιταλική εφημερίδα.