Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα σε ΑΤΜ στην είσοδο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου.

Ads

Αποτέλεσμα ήταν να σπάσει η πόρτα του νοσοκομείου και τζαμαρίες αλλά και πολλές ζημιές στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο αφού από το ωστικό κύμα έπεσαν μέχρι και ψευδοροφές.

Το νοσοκομείο αποκλείστηκε από την αστυνομία και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ερευνά τον χώρο για να διαπιστωθεί το είδος του μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μεταξύ άλλων διερευνάται αν έχουν χρησιμοποιήσει οι δράστες κάποιο αέριο για να προκαλέσουν την έκρηξη και γι’ αυτό δεν έχει εντοπιστεί ακόμη μηχανισμός.

Ads

Οι δράστες μπήκαν μέσα στον χώρο του νοσοκομείου ντυμένοι γιατροί, ενώ όταν τους εντόπισε η υπάλληλος ασφαλείας, εκείνοι,
σύμφωνα με όσα κατέθεσε η ίδια στην αστυνομία, ναι μεν ύψωσαν προς το μέρος της όπλο, αλλά της είπαν να φύγει να προφυλαχθεί από την έκρηξη και να μην τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, λίγο πριν την έκρηξη, οι δράστες έτρεχαν στους διαδρόμους του νοσοκομείου για να εμποδίσουν το προσωπικό και τους ασθενείς του νοσοκομείου να πλησιάσουν το ΑΤΜ.

Ακόμη δεν υπάρχει εικόνα και αν πήραν ή πιο ποσό από το ΑΤΜ.

Τέλος, υπάρχει μία κάμερα στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείο και αυτό το υλικό θα αξιοποιηθεί ώστε να εντοπιστούν οι δράστες.