Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε, περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε μονοκατοικία στην περιοχή του Χαλανδρίου, όπου διαμένει η πρόεδρος Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή. Από την έκρηξη σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές, αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Μετά τη διαπίστωση ότι η βόμβα η οποία χρησιμοποιήθηκε περιείχε εκρηκτική ύλη τύπου ANFO, την υπόθεση ανέλαβε η Κρατική Ασφάλεια.

Ads

Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες είχαν τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του γκαράζ, που βρίσκεται στην αυλή του διώροφου, στον πρώτο όροφο του οποίου διαμένει η δικαστικός.

Από την έκρηξη, η οποία ακούστηκε σε μεγάλη ακτίνα, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σπίτι, ενώ έσπασαν τζάμια και σε γύρω σπίτια. 

Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας περισυνέλεξαν στοιχεία από τον τόπο της έκρηξης τα οποία θα εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ads

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τους δράστες της επίθεσης στράφηκαν αρχικά σε υποθέσεις με τις οποίες έχει ασχοληθεί ως δικαστικός η κ. Καλαϊτζή, μεταξύ των οποίων είναι και η υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Η διαπίστωση όμως πως η εκρηκτική ύλη ήταν τύπου ANFO, άλλαξε τα δεδομένα σε σχέση με τον προσανατολισμό των ερευνών, διότι κατά το παρελθόν τρομοκρατικές ομάδες έχουν χρησιμοποιήσει σε βόμβες τους το ίδιο υλικό. Την υπόθεση, πλέον, έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.
 
Όπως έγινε γνωστό η εφέτης δεν είχε ασφάλεια, ενώ παλαιότερα είχε διατυπώσει αίτημα προς την αστυνομία για προστασία.