Συνολική ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 25 χρόνων επέβαλε το δικαστήριο στον 23χρονο Πακιστανό Αχμέτ Βακά για την κακοποίηση της 16χρονης Μυρτώς, το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο. Επιπλέον του επιβλήθηκε ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε την ισόβια απέλασή του από τη χώρα, «όταν κι αν βγει από τη φυλακή».  

Ads

 
Η δίκη ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Σύρου. Στην απολογία του ο 23χρονος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος. «Δέχομαι όλες τις κατηγορίες. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της για ό,τι έχω κάνει» είπε. Σημειώνεται ότι το δικαστήριο έκανε δεκτή ως ημερομηνία γέννησης του Αχμέτ Βακάς την 1η Ιανουαρίου του 1991 ενώ αυτός ισχυρίζεται ότι γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1991.
 
Στο δικαστήριο κατέθεσε και η μητέρα της Μυρτώς που βρήκε την κόρη της ετοιμοθάνατη στην παραλία της Χρυσής Ακτής.
 
«Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Έβλεπα παντού αίμα. Παρά πολύ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό, πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή» τόνισε μεταξύ άλλων. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε η μητέρα της 16χρονης στο δικαστήριο.
 
Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας χαρακτήρισε «θρίλερ» το συμβάν και υποστήριξε ότι ο δράστης «εξάντλησε την κτηνωδία του». «Υπήρξε παράλληλος δόλος. Ήθελε και να κλέψει το κινητό και να βιάσει…». Και συμπλήρωσε: «Δεν τον θεωρώ ένοχο επειδή είναι Πακιστανός ή αλλοδαπός. Γιατί λίγους μήνες μετά, θυμόμαστε την περίπτωση στην Ξάνθη, όπου Έλληνα βίασε και έκαψε ζωντανή την κοπέλα έξω από το σπίτι της. Είναι ένοχος για την κτηνωδία που προκάλεσε και αυτό οφείλεται στον ίδιο τον άνθρωπο, την ψυχή του, το χαρακτήρα του».