Ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξη επιβλήθηκαν στον Νίκο Μαζιώτη για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα.

Ads

Στο εδώλιο εκτός από τον Νίκο Μαζιώτη κάθισαν ο Αντώνης Σταμπούλος ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και ο Γιώργος Πετρακάκος στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 34 ετών.

Κατηγορούμενη για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα ήταν και η Πόλα Ρούπα, η οποία καταζητείται από τις αρχές. Η Πόλα Ρούπα καταδικάστηκε μόνο για πλημμελήματα. Για τα κακουργήματα με τα οποία κατηγορείται, η δικογραφία της διαχωρίστηκε και θα δικαστεί για αυτά, αν συλληφθεί. 

Σημειώνεται πως οι τελευταίες συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς την παρουσία του Νίκου Μαζιώτη, καθώς ο δικηγόρος του δεν έλαβε άδεια από τον δικηγορικό σύλλογο για να συμμετέχει στη δίκη. Υπενθυμίζεται πως οι δικηγόροι βρίσκονται σε αποχή διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό. Ο Νίκος Μαζιώτης ζήτησε ορισμό νέου δικηγόρου, ωστόσο το δικαστήριο δεν ικανοποίησε το αίτημά του θεωρώντας πως αποσκοπεί στην καθυστέρηση της δίκης. Ως αντίδραση ο Μαζιώτης αποχώρησε από τη δίκη.

Ads

Η εν λόγω δίκη του Μαζιώτη αφορούσε την περίοδο που ήταν καταζητούμενος, μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων το 2012. Οι περιοριστικοί όροι του είχαν επιβληθεί, ενώ ήταν σε εξέλιξη η αποκαλούμενη πρώτη δίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, για έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τράπεζα της Ελλάδας στις 10.4.2014, για την προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, για εκρήξεις καθώς και για εμπλοκή σε δύο ληστείες στην Κλειτορία και τα Μέθανα. Ο Νίκος Μαζιώτης ήταν κατηγορούμενος και για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι στις 16.7.2014, όταν και συνελήφθη τραυματισμένος.