Σε ισόβια κάθειρξη καταδικαστήκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχους τους δύο από τους τρεις Ρουμάνους που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ads

Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία από πρόθεση και επιπλέον το δικαστήριο τούς επέβαλε ποινή τεσσάρων ετών για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας

Η έδρα δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους δολοφόνους, αν και ο συνήγορος τους Αλέξης Κούγιας είχε ζητήσει την αναγνώριση του του προτέρου έντιμου βίου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ακροατηρίου.

Ο Αλέξης Κούγιας προκάλεσε για δεύτερη φορά την αντίδραση ακροατήριου όταν είπε: «Μπορεί η πράξη του κατηγορούμενου να έσωσε άλλα παιδιά από τον εκμαυλισμό. Να παίρνεις ένα 16χρονο, να το χαρτζιλικώνεις και να του λες “έλα να σου μάθω πως γίνονται κάποια πράγματα… “. Αυτό είναι εκμαυλισμός. Ποιος ξέρει πόσα άλλα παιδιά…». Μετά από την τοποθέτηση αυτή ακούστηκαν φωνές να φωνάζουν «αίσχος», με τον γνωστό δικηγόρο να μην πτοείται και να συνεχίζει λέγοντας «Εμένα αν το είχε κάνει στο παιδί μου θα του είχα κόψει τα γεννητικά όργανα και τα πόδια».

Ads

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης, ενώ την ικανοποίησή τους εξέφρασαν μέσω των δικηγόρων τους οι δικηγόροι της οικογένειας του θύματος.

Όταν οι καταδικασθέντες όταν άκουσαν τις ποινές ξέσπασαν σε κλάματα, ενώ συγγενείς και φίλοι του συγγραφέα σχολίαζαν «τόσο καιρό κλαίγαμε εμείς, τώρα ας κλάψουν και αυτοί»