Κόντρα στη λογική έρχεται το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου που καταδίκασε την Ηριάννα αλλά και τον συγκατηγορούμενό της Περικλή. Η απόφαση βασίστηκε σε μερικό δείγμα DNA που «δεν είναι δεδομένο ότι είναι δικό της», στη σχέση των δύο κατηγορουμένων με έναν αθώο, αλλά και στο «γεγονός», κατά τους δικαστές, πως η Βαρκελώνη αποτελεί «άντρο τρομοκρατών»!

Ads

Σχετικά με το μερικό δείγμα DNA, για το οποίο εξάλλου υπενθυμίζεται πως πάνω από 100 βιοεπιστήμονες έχουν επισημάνει τα σφάλματα που έχουν κάνει οι αρχές στην ταυτοποίηση των δύο δειγμάτων, στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως δεν είναι δεδομένο ότι το γενετικό υλικό της Ηριάννας είναι ίδιο με αυτό που βρέθηκε στο συγκεκριμένο οπλισμό. Το δικαστήριο αναφέρει πως «δύναται να υπάρχουν το πολύ άλλα 8-9 άτομα με τον ίδιο γενετικό τύπο», αλλά είναι «σχεδόν αδύνατον» να υπάρχει και δεύτερο άτομο με τα ίδια χαρακτηριστικά στην Ελλάδα.

Αίσθηση προκαλούν και τα «ενοχοποιητικά στοιχεία» που βασίζονται στη σχέση που είχαν η Ηριάννα και ο Περικλής με τον Κώστα Π., ο οποίος οδηγήθηκε στο δικαστήριο ως «ύποπτος» αλλά αθώωθηκε ομόφωνα. Σύμφωνα λοιπόν με την δικαστική απόφαση η Ηριάννα, όπως και ο  Περικλής, κρίθηκαν ένοχοι καθώς «διατηρούσαν με τον Κώστα Π. (σημ: τον αθώο) όχι μόνο κοινωνικές επαφές, αλλά εντάσσονται στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, ανεξάρτητα από τις εκπαιδευτικές επιδόσεις τους». Μάλιστα χωρίς να παρουσιάζονται περισσότερα στοιχεία στο σκεπτικό αναφέρεται πως η Ηριάννα και ο Περικλής εντάχθηκαν στους Πυρήνες της Φωτιάς το 2008.

Και κάπου εδώ μπαίνει και η Βαρκελώνη… Σύμφωνα λοιπόν με τους δικαστές ενοχοποιητικό στοιχείο είναι και κάποια ταξίδια στο εξωτερικό. Ένα από αυτά στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, το οποίο είχε κάνει ο Περικλής μαζί με τον Κώστα Π. Στο σκεπτικό λοιπόν αναφέρεται: «Γίνονται ταξίδια στο εξωτερικό, όπως στη Βαρκελώνη του Περικλή Μπ. και του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου (σ.σ. συντρόφου της Ηριάννας που έχει αθωωθεί…), αδικαιολόγητα, όχι για αναψυχή, ήτοι σε πόλη της Ισπανίας που είναι γνωστή για την εκεί δράση ανάλογων τρομοκρατικών οργανώσεων».

Ads