Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα σήμερα στο κέντρο του Ηρακλείου, όταν ο οδηγός θηριώδους τζιπ πάτησε γκάζι για να περάσει μέσα από πορεία αντιεξουσιαστών εναντίον της «Χρυσής Αυγής».

Ads

Σύμφωνα με το cretalive.gr, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, το μεσημέρι, ήταν σε εξέλιξη στην λεωφόρο Δικαιοσύνης πορεία περίπου 100 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τότε πλησίασε πολυτελές τζιπ που προφανώς δεν ήθελε να περιμένει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο οδηγός πάτησε το γκάζι κι ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα μέσα στον κόσμο, για να περάσει. Οι διαδηλωτές που είδαν τον χάρο με τα μάτια τους πέταξαν πέτρες στο όχημα διαμαρτυρόμενοι, ενώ και πολίτες που δε συμμετείχαν στην πορεία αποδοκίμαζαν τον οδηγό για την πράξη του, καταγράφοντας και τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μάρτυρες του πρωτοφανούς αυτού περιστατικού έγιναν και αστυνομικοί.

Ads

Το περιστατικό αυτό ακολούθησε δεύτερο, με συμπλοκή που σημειώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας μεταξύ ομάδας της Χρυσής Αυγής και των αντιεξουσιαστών, με τον περιφερειακό σύμβουλο με την Ελληνική Αυγή Κρήτης, Γιώργο Σπυρόπουλο να δέχεται χτυπήματα.