Να παραμείνει στο ευρώ καλεί την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, τονίζοντας πως όλες οι πλευρές που διαπραγματεύονται για το ελληνικό χρέος πρέπει να αναπτύξουν ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης που θα προσφέρει στην Ελλάδα με ένα βιώσιμο σχέδιο για το χρέος χωρίς να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.

Ads

«Το να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ είναι προς το συμφέρον όλων και ειδικά των ΗΠΑ για οικονομικούς λόγους αλλά και για λόγους εθνικής ασφαλείας», τόνισε.

«Είναι σημαντικό για τα μέρη που είναι στο τραπέζι να βρουν μια λύση που θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη», ανέφερε, σημειώνοντας ωστόσο πως «είναι σημαντικό, στην πορεία αυτής της δημοκρατικής διαδικασίας του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα,  όλες οι πλευρές να παραμείνουν στενά συνεργαζόμενες στις συζητήσεις. Έχουν γίνει ισχυρές δηλώσεις από την πλευρά των ηγετών της Ελλάδας και της Ευρώπης λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης».

Πάντως υποστήριξε ότι η άμεση έκθεση του Αμερικανικού τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα είναι περιορισμένη. Τέλος επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος μετά την χθεσινή του συνομιλία του με την Άνγκελα Μέρκελ συνομίλησε σήμερα και με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Όλαντ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ads