Με μποϊκοτάζ από τα μέσα Φεβρουαρίου στο «καλάθι του νοικοκυριού» προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ads

Συγκεκριμένα, ο κ. Λεχουρίτης εξήγησε ότι αν συνεχίσουν να αυξάνονται οι τιμές, τότε το ΙΝΚΑ θα κινήσει τις διαδικασίες για μποϊκοτάζ στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι κλείνει τη στρόφιγγα της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ παρότρυνε τις ενώσεις να στραφούν στους καταναλωτές για την άντληση εσόδων.

Ο υπουργός ανέφερε ότι αν το εγχείρημα πετύχει, τότε θα είναι καλοδεχούμενο.

Ads

«Με τον πόλεμο στο “καλάθι” δεν βοηθάτε να πέσουν οι τιμές, δεν βοηθάτε τον καταναλωτή» είπε.

Έπειτα έκανε λόγο για «τύποις εκπροσώπηση» των καταναλωτών, ενώ σημείωσε πως δεν προτίθεται να συμβάλλει στην ενίσχυση των ενώσεων με δημόσιους πόρους, προτείνοντάς στις οργανώσεις να ζητήσουν οικονομική ενίσχυση μέσω συνδρομών από τα μέλη τους.

Ο γενικό γραμματέας της ΒΙΟΖΩ, κ. Κωστής, υπογράμμισε απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη πως «στην ουσία μας κλείσατε, ούτε δραχμή δεν πήραμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Επιπλέον, τόνισε ότι δεν γίνεται να χρηματοδοτούνται οι εταιρίες και να κλείνει η στρόφιγγα στις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Τον λόγο πήρε και η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Κωνσταντίνα Γκογκάκη, η οποία χαρακτήρισε ως «πιο σύντομο ανέκδοτο» την προστασία των καταναλωτών από την κυβέρνηση, κατηγορώντας τον υπουργό Ανάπτυξης πως με το νομοσχέδιο «αθροίζετε αντιδραστικούς νόμους που ξήλωσαν την κυριακάτικη αργία και ξεχείλωσαν το ωράριο».