Aνασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης έχει η ποινή της κάθειρξης 5,5 ετών κατά συγχώνευση  που επιβλήθηκε στον αστυνομικό για την υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη.

Ads

Αυτό σημαίνει ότι ο καταδικασθείς πάει σπίτι του, με περιοριστικό όρο την παρουσία του κάθε 15 μέρες σε αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου ενώ απορρίφθηκε αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης.

Αντίστοιχα, στον πατέρα της 19χρονης, που κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή και επιβλήθηκε φυλάκιση 6 μηνών, δόθηκε τριετή αναστολή στην ποινή και πρόστιμο 600 ευρώ.

Ads

Η ποινή για τον τρίτο κατηγορούμενο είναι 10+2 έτη και 10 μέρες, εξαγοράσιμες με 5 ευρώ ανά ημέρα. 

Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα, ο αστυνομικός είχε κριθεί ένοχος με οριακή πλειοψηφία με ψήφους 4 έναντι 3 για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου για την υπόθεση traffiking με θύμα μια 19χρονη κοπέλα.

Οι δικαστές αθώωσαν τον κατηγορούμενο από τα αδικήματα του βιασμού σε βάρος της 19χρονης,της εμπορίας ανθρώπου σε βάρος μιας ακόμα 25χρονης κοπέλας,της διακίνησης ναρκωτικών και της οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Το δικαστήριο έκρινε επίσης ένοχο για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου επίσης κατά πλειοψηφία με ψήφους 5-2 τον πρώην σύντροφό της ενώ κήρυξαν αθώο, και πάλι κατά πλειοψηφία με ψήφους 6-1 τον πατέρα της κοπέλας.
Αναλυτικά η απόφαση του ΜΟΔ επί της ενοχής, ανά κατηγορούμενο και κατηγορία:

Δ. Μπουγιούκος:

(α) Εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, τελεσθείσα κατά συρροή: αθώος για την Χ., ένοχος για την Ε.

(β) βιασμός κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή: αθώος.

(γ) ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση: ένοχος.

(δ) οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση: ένοχος.

ΓΒ – Ντανιέλ:

(α) Διακίνηση ναρκωτικών υπό τη μορφή της αγοράς και της κατοχής: ένοχος για χρήση.

(β) Εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, στρεφόμενη και κατά ανηλίκου: ένοχος.

Πατέρας της Ε:

– Αθώος για όλες τις άλλες κατηγορίες πλην της παράνομης οπλοκατοχής.
Ι.Λ. και Μ.Σ. αθώοι για όλες τις κατηγορίες.

Πανδαιμόνιο

Στην δικαστική αίθουσα προκλήθηκε πανδαιμόνιο μόλις οι δικαστές ξεκίνησαν να ανακοινώνουν την απόφασή τους λέγοντας πως ο 40χρονος αστυνομικός που κατηγορήθηκε για σωματεμπορία στην υπόθεση της Ηλιουπολης είναι αθώος.

Το ακροατήριο αντέδρασε φωνάζοντας «ντροπή είστε σκουπίδια» και γρήγορα η ένταση κλιμακώθηκε με τα ΜΑΤ να εισβάλουν στην αίθουσα.

Ωστόσο, η απόφαση του δικαστηρίου αφορούσε το σκέλος της 25χρονης κοπέλας που προέκυψε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης της 19χρονης, που είχε ξεφύγει από το διαμέρισμα που την κρατούσε ο αστυνομικός και βρήκε βοήθεια από μια σερβιτόρα σε γειτονική καφετέρια.

Μόλις η κατάσταση ηρέμησε οι δικαστές επανήλθαν στην έδρα και ανακοίνωσαν την απόφαση.