Μία γυναίκα 90 ετών, η οποία αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα, έχασε τη ζωή της, λόγω φωτιάς που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες, σε διαμέρισμα που βρίσκεται κάτω από αυτό που διέμενε, στην Κυψέλη.

Ads

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα του 4ου ορόφου πολυκατοικίας, στην οδό Δωδεκανήσου 14.

Η Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο, απομάκρυνε συνολικά πέντε άτομα τα οποία διέμεναν σε διάφορους ορόφους και δεν μπορούσαν να βγουν έξω, λόγω των πυκνών καπνών.

Η άτυχη ηλικιωμένη εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες, μεταφέρθηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις της και διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της.

Ads

Οι 18 άνδρες της Πυροσβεστικής που κατέφτασαν στο σημείο με επτά οχήματα, απομάκρυναν έγκαιρα από το κτίριο τέσσερα άτομα.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου.

Στο μεταξύ, το απανθρακωμένο πτώμα άνδρα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε μονοκατοικία, στην Τοπική Κοινότητα Ιτέας του Δήμου Τεμπών στη Λάρισα.

Η ταυτότητα του θύματος αναμένεται να προσδιοριστεί μετά τη νεκροψία-νεκροτομή.

Από την πυρκαγιά, που κατασβέστηκε από 12 πυροσβέστες, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σπίτι.

Για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκαν οι δύο αυτές φωτιές, διενεργείται προανάκριση από τα αρμόδια Ανακριτικά Τμήματα της Πυροσβεστικής.