Κλείνουν οι μπάρες σε μετρό και ηλεκτρικό από σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, για να μην είναι δυνατή η είσοδος χωρίς εισιτήριο.

Ads

Ο ΟΑΣΑ επέλεξε η εφαρμογή του νέου εισιτηρίου να ξεκινήσει από τέσσερις μόνο σταθμούς του μετρό -αρχή από σήμερα στους σταθμούς Δουκίσσης Πλακεντίας, Αεροδρόμιο, Ελαιώνας και Άγιος Αντώνιος του μετρό- προκειμένου να αποφευχθούν δυσλειτουργίες αλλά και νέα ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, έως τις 20 Δεκεμβρίου οι πύλες σε όλους τους σταθμούς θα έχουν κλείσει. Για τις ειδικές κατηγορίες πολιτών που δεν έχουν λάβει ακόμα προσωποποιημένες κάρτες, όπως άνεργοι και άτομα με ειδικές ανάγκες, θα υπάρχουν εργαζόμενοι στις πύλες οι οποίοι θα τους εξυπηρετούν.

Από τις 16 Νοεμβρίου σταμάτησε οριστικά η έκδοση των παλαιών χάρτινων εισιτηρίων και η πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς θα γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Ads

Οι κάτοχοι ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών θα μπορούν να επικυρώνουν τα εισιτήριά τους και στο δίκτυο του προαστιακού σιδηροδρόμου. Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, έως τώρα έχουν εκδοθεί περισσότερες από 320.000 προσωποποιημένες κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Απεργία στο μετρό αύριο

Mε 24ωρη απεργία, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, συνεχίζουν το πρόγραμμα των δράσεων κατά της ένταξης στο υπερταμείο οι εργαζόμενοι στο μετρό (ΣΕΛΜΑ) ζητώντας άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, για την επίλυση του χρηματοδοτικού θέματος των αστικών συγκοινωνιών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους: «Το μετρό αλλά και συνολικά οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας τα τελευταία δύο χρόνια παράγουν σημαντικό κοινωνικό έργο με τις δωρεάν μετακινήσεις των ανέργων, και το μειωμένο εισιτήριο σε όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη. Πρόκειται για μια σωστή πολιτική που σαν εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ την επιδοκιμάζουμε και ζητάμε, σε αυτήν την περίοδο της σκληρής οικονομικής κρίσης και της ανέχειας για μεγάλες μερίδες του πληθυσμού, να επεκταθεί».