Δεν έδωσε σαφή απάντηση η Λίνα Μενδώνη σχετικά με το αν ο Δημήτρης Λιγνάδης χαίρει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Ειδικότερα, η υπουργός Πολιτισμού σε συνέντευξή της στον Σκάι σε ερώτηση αναφορικά με τις φημολογουμενες καταγγελίες για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου περιορίστηκε να πει ότι για όλα αυτά απάντησε χθες.

Ads

«Επίσημη καταγγελία, επώνυμη καταγγελία, ούτε καν non paper δεν έχει έρθει στο υπουργείο Πολιτισμού. Όλο αυτό το σενάριο που στήθηκε χθες δεν ευσταθεί» υποστήριξε η Λίνα Μενδώνη, αναφερόμενη στο ζήτημα που ξεκίνησε μετά από την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα που ανέφερε ότι ζητήθηκε η παραίτηση του Δ. Λιγνάδη.

«Δεν ξέρω συζητήσεις, δεν ξέρω φήμες, δεν μας αφορούν» είπε σε ό,τι αφορά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει στα social media. «Είμαστε κράτος δικαίου, όταν έχουμε καταγγελίες οφείλουμε να παρεμβαίνουμε. Όταν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες, μπαίνουμε σε άλλες ατραπούς. Δημιουργούμε πλαίσιο ανθρωποφαγίας» είπε.

Την ίδια στιγμή όμως απέφυγε εκ νέου να ξεκαθαρίσει αν ο Δημήτρης Λιγνάδης απολαμβάνει της στήριξής της. Στην ερώτηση δε αν θα προχωρήσει στην παύση του, στην περίπτωση που υπάρξουν επώνυμες καταγγελίες, περιορίστηκε να πει: «Μην λειτουργούμε με υποθέσεις».