Την ικανοποίηση του για την απόφαση της κυβέρνησης να υπογράψει τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των ΟΤΑ στην ΤτΕ εκφράζει ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος, λέγοντας ότι η υλοποίηση της απόφασης αυτής ήταν πάγιο αίτημα των θεσμών. Διευκρινίζει δε ότι πρόκειται για μία κίνηση στην οποία έχουν προχωρήσει κι άλλα κράτη – μέλη, όπως πχ η Ολλανδία.

Ads

Σε άλλη ερώτηση, για το αν υπάρχει πλήρης εικόνα όσον αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης αφού διευκρίνισε ότι σε ανάλογου χαρακτήρα ζητήματα καμία χώρα δεν έχει επιτύχει την απόλυτη διαφάνεια, επισήμανε ότι για να υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα ως προς τις μελλοντικές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα πρέπει προηγουμένως να έχει υπάρξει συνολική συμφωνία για όλο το φάσμα των κρατικών δαπανών και εσόδων.

Αφήνοντας να εννοηθεί  ότι δεν αναμένονται αποφάσεις στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, στη Ρίγα της Λετονίας, αναφορικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης ο ίδιος λέει πως «υπάρχει ξεκάθαρη επιτάχυνση της δουλειάς, ξεκάθαρη δέσμευση, αλλά είμαστε ακόμα αρκετά μακριά για να φτάσουμε σε ορατό αποτέλεσμα».

Τέλος, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε ότι στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του EWG οι θεσμοί θα ενημερώσουν τους τεχνοκράτες της Ευρωζώνης για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές.

Ads