Ικανοποίηση εκφράζει το Μέγαρο Μαξίμου για τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα.

Ads

Η αναγνώριση από τον κ. Μακρόν της ανάγκης να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση σύντομα και χωρίς νέες απαιτήσεις από το ΔΝΤ είναι ενδεικτική της σημασίας που αποδίδει ο κ. Μακρόν στην οριστική υπέρβαση της ελληνικής κρίσης, ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, εκτιμώντας πως η στρατηγική Μακρόν για δημοκρατική εμβάθυνση της Ευρώπης περνά μέσα από την οριστική επίλυση του ελληνικού ζητήματος.

Οι ίδιες πηγές επέστησαν την προσοχή στη δήλωση Μακρόν ότι για πρώτη φορά υπάρχουν θετικά σημάδια στην Ελλάδα και υπογραμμίζουν την έμφαση που έδωσε ο Γάλλος Πρόεδρος στην ανάγκη να διευθετηθεί οριστικά και το θέμα του χρέους.

Επίσης, ότι η ευρωπαϊκή ατζέντα του Εμανουέλ Μακρόν παρουσιάζει συγκλίσεις με τις προτάσεις που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για εμβάθυνση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη και εκτίμησαν ότι αυτή η ατζέντα είναι προνομιακή για την κυβέρνηση.

Ads

Αύριο, η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά σε μία ουσιαστική συζήτηση με τους επενδυτές για να ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο και ο στόχος της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας για την επίτευξη επιχειρηματικών συμφωνιών.