Σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαρροές, σχετικά με την αδικαιολόγητη απουσία του Αντώνη Σαμαρά από τη ψηφοφορία επί της τροπολογίας – σκάνδαλο για το ποδόσφαιρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνει «ικανοποιητικές» τις εξηγήσεις που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός. 

Ads

Υπενθυμίζεται πως το Μαξίμου είχε θέσει ζήτημα κόμματικής πειθαρχίας για την τροπολογία με την απειλή της διαγραφής για όποιον καταψήφιζε ή απουσίαζε από τη διαδικασία. Τελικά από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο γαλάζιος βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς, ο οποίος δήλωσε ασθενής αλλά με επιστολή του γνωστοποίησε πως θα υπερψήφιζε τη σχετική τροπολογία και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ωστόσο δεν ανακοίνωσε τους λόγους απουσίας, αλλά ούτε καν πρόθεση ψήφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs.gr, τα τηλέφωνα πήραν φωτιά ώστε να βρεθεί μια διέξοδος και δικαιολογία που θα περισώσει τα – όποια – προσχήματα. Τελικά ο Αντώνης Σαμαράς, όχι με δήλωσή του αλλά με δήλωση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη, φέρεται να ισχυρίστηκε πως «οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί». Ωστόσο και πάλι δεν εξέφρασε πρόθεση ψήφου. Όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη «οι λόγοι της απουσίας του έγιναν δεκτοί και οι εξηγήσεις κρίθηκαν ικανοποιητικές». 

Σημειώνεται πως πρόκειται για τη δεύτερη απουσία του Αντώνη Σαμαρά από κρίσιμη ψηφοφορία. Η πρώτη ήταν για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν επικαλέστηκε πως απουσίαζε λόγω προγραμματισμένου οικογενειακού ταξιδιού. Όσο κι αν από το Μαξίμου επιχειρούν να «θάψουν» τη στάση του πρώην πρωθυπουργού η αληθεια είναι πως ο Αντώνης Σαμαράς δοκιμάζει τα νεύρα και τις αντοχές του Κυριάκου Μητσοτάκη και δείχνει καθαρά πια ότι ακολουθεί δική του πορεία και δεν σκοπεύει να χαρίσει τίποτα στον πρωθυπουργό. 

Ads