Ίδια με τα εκρηκτικά δέματα που εστάλησαν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο ΔΝΤ είναι τα οκτώ νέα «τρομο-πακέτα» που εντοπίστηκαν χθες, στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου. 

Ads

Τα αποτελέσματα από τη λεπτομερή τους εξέταση αναμένονται σήμερα, αλλά, όπως τόνισε ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, η έρευνα θα διαρκέσει αρκετό διάστημα, καθώς αφού ενεργοποιηθούν θα μπουν στο μικροσκόπιο της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, όπου οι ειδικοί θα αναζητήσουν αποτυπώματα DNA και άλλα στοιχεία. 

Μέχρι στιγμής, για ένα από τα πακέτα, του οποίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία χτες το βράδυ, προκύπτει ότι είναι ίδιο με αυτά που εστάλησαν στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο για τον Σόιμπλε και αυτό που εξερράγη, με συνέπεια τον τραυματισμό μιας υπαλλήλου, στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. 

Η συνδεσμολογία είναι πανομοιότυπη, καθώς και η εκρηκτική ύλη που έχει χρησιμοποιηθεί.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο παγιδευμένος φάκελος στον Σόιμπλε, που εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς, αποτελείτο από 31 γραμμάρια πυρίτιδας για πυροτεχνήματα και έναν απλό μηχανισμό ανάφλεξης. Την ευθύνη ανέλαβε, με κείμενο στο διαδίκτυο, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Αναμένεται, ωστόσο, η προκήρυξη που ίσως ρίξει φως και στην υπόθεση των υπόλοιπων τρομοπακέτων. 

Αναφορικά με τα οκτώ νέα τρομο-πακέτα, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των παραληπτών αλλά και αυτά που αναγράφονται στη θέση του αποστολέα. Χθες υπήρχαν πληροφορίες ότι τα δυο από τα πακέτα είχαν παραλήπτες τους Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί ενώ στα ονόματα των «αποστολέων» αναγράφονταν οι Γιάνης Βαρουφάκης και Γκίκας Χαρδούβελης. 

Αστυνομική πηγή, έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής ότι ο Ντάισελμπλουμ ήταν ο ένας από τους παραλήπτες ενώ ένας δεύτερος ήταν αξιωματούχος της ΕΚΤ, αλλά όχι ο Μάριο Ντράγκι. Τα ονόματα πάντως ήταν ο λόγος που εντοπίστηκαν τα τρομο-δέματα. Η παγίδευσή τους επιβεβαιώθηκε από εκπαιδευμένο σκύλο της ΕΛΑΣ και από τα μηχανήματα των ΕΛΤΑ. Όλα έχουν ταχυδρομηθεί από εξωτερικά χρηματοκιβώτια και δεν έχουν σφραγίδες. 

Από την Αντιτρομοκρατική γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί από ποιες περιοχές ταχυδρομήθηκαν, για την περίπτωση που υπάρχουν κάμερες και έχουν πιθανόν καταγράψει τους δράστες. Οι διωκτικές Αρχές παραμένουν σε επιφυλακή και για τυχόν άλλους φακέλους, αν και θεωρούν πιθανότερο πως ότι έχει ταχυδρομηθεί από την περασμένη εβδομάδα, μετά το Σαββατοκύριακο, λογικά έχει φτάσει στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ.