Σε δυστύχημα παραπέμπει ο θάνατος του φοιτητή στην Κάλυμνο, σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα. Ο νεαρός φοιτητής υπολογίζεται ότι ζούσε για 36 ώρες, χωρίς βοήθεια, χτυπημένος, χωρίς φαγητό και νερό και εκτεθειμένος στη φύση. 

Ads

Όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής, Παναγιώτης Κοτρέτσος στο Πρώτο Θέμα: «Δεν υπάρχει κανένα εύρημα εγκληματικής ενέργειας. Πρόκειται για ατύχημα, κάποιου είδους πτώση εκεί στους βράχους και αιτία θανάτου συνολικά είναι οι κακώσεις σε συνδυασμό με φυσική εξάντληση και σοκ διότι ο θάνατος ήρθε αρκετό διάστημα μετά το ατύχημα που είχε. Με λίγα λόγια το παιδί χτύπησε και έμεινε αβοήθητος».

«Υπολογίζω ότι έζησε για τουλάχιστον μιάμιση μέρα από τον τραυματισμό του. Κάπου ήταν πεσμένος ή κρυμμένος. Ενδεχομένως να είχε ανακτήσει κάποιες αισθήσεις και ο ίδιος κάποια στιγμή και να προσπάθησε να καλυφθεί. Θεωρώ αδύνατον να είχε μετακινηθεί σε απόσταση. Κάπου εκεί ήταν», πρόσθεσε ο ιατροδικαστής. 

Σημειώνεται ότι στο σημείο που βρέθηκε ο Νίκος Χατζηπαύλου έψαξαν επιστάμενα τόσο άνδρες της πυροσβεστικής και κλιμάκια του τμήματος ανθρωποκτονιών από την Αθήνα, όσο και εθελοντές διασώστες. Κανείς όμως δεν τον εντόπισε κι αυτό μάλιστα είχε ενισχύσει την άποψη ότι ο φοιτητής είχε δολοφονηθεί και σύρθηκε στο σημείο. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 25-30 μέτρα πιο μακριά από εκεί που βρέθηκε η σορός, εντοπίστηκε και το δεύτερο παπούτσι του, όπως και το φούτερ του του φοιτητή. Ήδη τα τελευταία 24ωρα η αστυνομία δεν απέκλειε την εκδοχή του ατυχήματος.

Τελικά τον εντόπισε τυχαία, ένας 14χρονος που ειδοποίησε τους δικούς του και αυτοί τις αρχές. «Δεν είναι υποχρεωτικό ότι θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να ψάχνεις κάποιον, να είναι στα πόδια σου και να μην το βλέπεις. Έχει ξανασυμβεί και πρόσφατα. Να ψάχνει όλο το σύμπαν και να μην καταφέρει κάποιος κάτι», σημείωσε ο ιατροδικαστής. Επιπλέον οι αρχές εκτιμούν ότι η σορός του μετακινήθηκε από το σημείο που αρχικά χτύπησε εξαιτίας των χειμάρρων που δημιούργησαν οι καταρρακτώδεις βροχές που εκδηλώθηκαν στην Κάλυμνο τις προηγούμενες ημέρες. 

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο άτυχος Νίκος Χατζηπαύλου άφησε το ποδήλατό του και επιχείρησε να σκαρφαλώσει σε κάποιο βράχο. Στην προσπάθειά του έχασε την ισορροπία του και έπεσε από κάποιο ύψος, χάνοντας αρχικά τις αισθήσεις του. 

Ο Νίκος Χατζηπαύλου είχε εξαφανιστεί έξι ημέρες πριν βρεθεί νεκρός. Είχε πάει στην Κάλυμνο για να δει τη μητέρα του, που είναι καθηγήτρια διορισμένη στο νησί. Είχε σκοπό να περάσει μαζί της το Σαββατοκύριακο και να επιστρέψει στην Αθήνα, που ζούσε και σπούδαζε. Το πρωί της Κυριακής, 19 Νοεμβρίου, ξεκίνησε να πάει βόλτα με το ποδήλατό του, λέγοντας «μαμά, πάω μια βόλτα με το ποδήλατο και επιστρέφω». Όταν μέχρι το βράδυ δεν επέστρεψε η μητέρα του δήλωσε την εξαφάνισή του.