Σε στραγγαλισμό αποδίδει ο ιατροδικαστής τον θάνατο του εξάχρονου κωφάλαλου Ρομά στην Κομοτηνή.

Ads

Με βάση το πόρισμά του, προηγήθηκε και βιασμός του μικρού Μεχμεταλή Σεζάλ.

Σημειώνεται ότι ένας 15χρονος, επίσης κωφάλαλος Ρομά, ομολόγησε το έγκλημα και συνελήφθη. Ο 15χρονος είχε, σύμφωνα με την αστυνομία εμπλακεί παλαιότερα σε υπόθεση απόπειρας βιασμού, ενώ, σύμφωνα με τη Φωνή της Ροδόπης και ο ίδιος είχε πέσει στο παρελθόν θύμα βιασμού. 

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Νίκος Κιφνίδης σημείωσε ότι διαπίστωσε ευρήματα άγριας σεξουαλικής κακοποίησης, η οποία προηγήθηκε του θανάσιμου στραγγαλισμού του εξάχρονου, ενώ παρατηρήθηκαν εκδορές στο πρόσωπο και στην τραχηλική χώρα του.

Ads

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 15χρονος είχε συλληφθεί και το 2016 για τον βιασμό ενός 22χρονου με νοητική υστέρηση και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Τώρα, σε βάρος του σχηματίστηκε νέα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής, για βιασμό, αποπλάνηση και ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του εξάχρονου είχαν χαθεί το βράδυ της Κυριακής από τον συνοικισμό Ρομά Αλαν Κουγιού και οι γονείς του είχαν δηλώσει την εξαφάνισή του. Το πρωί της Δευτέρας κινητοποιήθηκε το «Χαμόγελο του Παιδιού», που εξέδωσε Amber Alert. 

Το παιδί βρέθηκε νεκρό χθες το μεσημέρι, σκεπασμένο με μπουφάν και δεμένο χειροπόδαρα, σε σημείο που υπέδειξε ο 15χρονος, στην αυλή ενός εγκαταλειμμένου σπιτιού, στο κέντρο της πόλης της Κομοτηνής.

Ο 15χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ροδόπης.