Ο θάνατος του ισοβίτη, που σκότωσε τον σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Μαλανδρίνου, και βρέθηκε σήμερα νεκρός στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, προήλθε από πολλαπλές κακώσεις σε όλο του το σώμα και κάταγμα στο στέρνο το οποίο προκλήθηκε από αιχμηρό όργανο, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή. Τα τραύματα προκλήθηκαν πριν τρια 24ωρα. 

Ads

Αναβρασμός επικρατεί την Παρασκευή στις φυλακές Μαλανδρίνου, Τρικάλων, Πάτρας και Δομοκού στις τάξεις Αλβανών κρατουμένων μετά την είδηση του θανάτου του ισοβίτη. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη κι έχουν ενημερωθεί οι κατά τόπους εισαγγελικές αρχές. Στις φυλακές Κορίνθου οι Αλβανοί κρατούμενοι αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους. Έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη και έτσι οι κρατούμενοι ανταποκρίθηκαν και έληξαν την διαμαρτυρία τους. 

Για τον θάνατο του Ιλία Καρέλι, το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αρμόδιο εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο ισοβίτης μαχαίρωσε τον υπαρχιφύλακα με αυτοσχέδιο μαχαίρι γιατί δεν του δόθηκε άδεια.

Ads

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων (ΟΣΥΕ) με ανακοίνωσή της αρνείται την οποιαδήποτε συμμετοχή σωφρονιστικών υπαλλήλων στον θάνατο του βαρυποινίτη, ο οποίος «την 25η Μαρτίου αφαίρεσε αναίτια τη ζωή του αείμνηστου σωφρονιστικού υπαλλήλου Γιώργου Τσιρώνη». «Η ηθική μας και η λογική μας ως εργαζόμενοι μάς επιβάλλουν να κινούμεθα μακριά και να καταγγέλλουμε οποιαδήποτε μορφή αυτοδικίας ή αντεκδίκησης», προσθέτει.

«Ο νόμος της ζούγκλας δεν είναι αποδεκτός σε μια δημοκρατική κοινωνία» δήλωσε σχετικά ο εισηγητής Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος.