Δύο «πρόσωπα», όπως ο αρχαίος θεός των Ρωμαίων, ο Ιανός, θα έχει ο καιρός τις επόμενες μέρες. Οπως προβλέπει το meteo,gr, καλός και ζεστός καιρός θα επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη, ωστόσο, από την Παρασκευή και κυρίως κατά το διήμερο Σάββατο και Κυριακή, πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη χώρα μας μέσω της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας, με αποτέλεσμα τη κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (μεγαλύτερη των 10 βαθμών) και τη σημαντική μεταβολή του καιρού.

Ads

Συγκεκριμένα, για τα βόρεια προάστια της Αττικής το meteo.gr αναφέρει ότι από τους 15 βαθμούς Κελσίου – τη μέγιστη θερμοκρασία για σήμερα -, την προσεχή Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, ο υδράργυρος θα παραμείνει καθηλωμένος ανάμεσα στους -1 και 0 βαθμούς Κελσίου.

Η χιονόπτωση στα βόρεια προάστια θα ξεκινήσει το βράδυ του Σαββάτου, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους μηδέν βαθμούς Κελσίου και θα συνεχιστεί την Κυριακή (από τις 8:00 και μετά), ενώ θα ενταθεί τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ. Το meteo.gr εκτιμά ότι οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα κρατήσουν τουλάχιστον έως τα ξημερώματα της Δευτέρας, 25 Φεβρουαρίου.

Για το ίδιο τριήμερο το Εθνικό Αστεροσκοπείο προβλέπει ότι στο κέντρο της Αθήνας θα ρίχνει χιονόνερο και η χαμηλότερη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι οι 2 βαθμοί Κελσίου. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένονται χιονοπτώσεις το προσεχές Σάββατο. Από την Κυριακή, ωστόσο, η ηλιοφάνεια επιστρέφει.

Ads

Παρακολουθήστε στο βίντεο την κίνηση των αερίων μαζών από την Τρίτη 19/02/2019 έως και την Κυριακή 24/02/2019. Με αποχρώσεις του μπλε διακρίνονται οι ψυχρές αέριες μάζες που θα κινηθούν προς την περιοχή μας και με αποχρώσεις του κόκκινου οι θερμές αέριες μάζες που θα κινηθούν προς τη Δυτική Ευρώπη: