Η Χρυσή Αυγή προκαλεί ξανά καλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση με ρατσιστικό χαρακτήρα έξω από τα γραφεία της στον σταθμό Λαρίσης, στις 21 Μαρτίου. Πρόκειται για την διεθνή μέρα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, κατά την οποία έχουν προγραμματιστεί αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Ads

Στο κάλεσμα της η Χρυσή Αυγή αναφέρει: «Όταν το αντεθνικό Κράτος αδιαφορεί προκλητικά μπροστά στην εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού, ενώ ταυτόχρονα σπαταλά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την προνομιακή μεταχείριση των λαθρομεταναστών, όταν τα φιλελεύθερα και μαρξιστικά κόμματα βαφτίζουν την εισβολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών ως «φιλοξενία και ένταξη στην ελληνική κοινωνία, όταν οι παρακρατικές συμμορίες της Αριστεράς προχωρούν σε επιδρομές μαζί με λαθρομετανάστες, τρομοκρατώντας απροστάτευτους Έλληνες και Ελληνίδες υπό την ανοχή των αστυνομικών αρχών, όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βομβαρδίζουν το Λαό μας με ενοχικά ρατσιστικά σύνδρομα, αρνούμενα να αναγνωρίσουν στους Έλληνες το δικαίωμα να αντιδρούν στην ισλαμοποίηση της Πατρίδος μας, τότε είναι εθνικό μας καθήκον να διαδηλώσουμε». Η Χρυσή Αυγή καλεί τα μέλη της να διαδηλώσουν «ενάντια στην λαθρομετανάστευση και κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία την ενθαρρύνει προς όφελος των καπιταλιστών και εις βάρος του Λαού μας!».

Η πρώτη απάντηση στη νέα πρόκληση της νεοναζιστικής οργάνωσης έρχεται από το Antinazi Zone. «Πρόκειται για πρωτοφανή πρόκληση. Οι νεοναζί στην παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού με προγραμματισμένες αντιρατσιστικές εκδηλώσεις θέλουν να κάνουν για πρώτη φορά την δική τους ρατσιστική φιέστα. Δεν πρέπει να αφήσουμε αναπάντητη την πρόκληση. Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά εξετάζει ήδη την ιδέα  να συνεχιστεί η πορεία μετά τη βουλή προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Σταθμό Λαρίσης, αναφέρει.

«Επίσης οι υπουργοί μιας κυβέρνησης που έχει σαν κορμό την Αριστερά πρέπει να πάρουν δημόσια θέση για την πρόκληση των νεοναζί. Δεν μπορεί το Υπουργείο Παιδείας – και σωστά – να δίνει οδηγίες για αντιρατσιστικές εκδηλώσεις στα σχολεία με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του ρατσισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος και η κυβέρνηση να αφήσει ανενόχλητους τους νεοναζί να παρελάσουν στο κέντρο της Αθήνας με στόχο το πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες», γράφει το Antinazi Zone.

Ads

Στις 21 Μάρτη, πλήθος οργανώσεων καλούν σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 2μμ και συναυλία στις 4μμ στο Σύνταγμα με την συμμετοχή των εξής καλλιτεχνών: Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σπύρο Γραμμένο, Στάθη Δρογώση, Αλέξη Kαλοφωλιά, Ιllegal Operation, Mistah Rude + Tiny Jackal, Radio Sol, Jerome Kaluta, Muchatrela, Αδέσποτες σκύλες, 307 JAMSQUAT. Συλλαλητήρια καλούνται στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 1μμ, στα Χανιά στη Πλατεία Αγοράς στις 1μμ και στην Πάτρα στις 11πμ στη Πλατεία Γεωργίου, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.