Να κλείσει τον προσφυγικό καταυλισμό της Σούδας αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Χίου, ενώ πολίτες κατεβαίνουν σήμερα το απόγευμα στους δρόμους του νησιού για να διαμαρτυρηθούν για το προσφυγικό.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι στο νησί έχει κλείσει επίσης και ο πρόχειρος καταυλισμός που λειτουργούσε στον χώρο του ΔΗΠΕΘΕ πίσω από το δημαρχείο, αφού ολοκληρώθηκε η μεταφορά όσων διέμεναν εκεί. Η διαδικασία μεταφοράς ξεκίνησε με την πρώτη φθινοπωρινή μπόρα όταν η πλειοψηφία των 180 προσφύγων που έμεναν στον καταυλισμό μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, ενώ για πολλούς από αυτούς εγκρίθηκε η μετακίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Με συνθήματα όπως «να βγάλουμε τη Χίο απ’ τα συρματοπλέγματα», «να μην ανοίξει νέο hot spot», «να κλείσει η ΒΙΑΛ», «δεν μας φταίνε οι άνθρωποι αλλά οι πολιτικές», ομάδες πολιτών καλούν «σε μεγάλη ειρηνική και χωρίς ακρότητες συγκέντρωση» σήμερα, Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, στην πόλη της Χίου. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας μέσω της χιώτικης προκυμαίας μέχρι το ξενοδοχείο «Χανδρή».

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί επεισόδια σε ανάλογες πορείες στο νησί με πρωταγωνιστές μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ads