Τρεις ημέρες πριν από την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ, η αμερικανική Wall Street Journal ψήφισε ήδη και ψήφισε Κυριάκο: Ο γνωστός αρθρογράφος της εφημερίδας Σάιμον Νίξον σε ένα εκτενές άρθρο του υποδεικνύει την ενδεχόμενη εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ ως μία από τις λίγες, πιθανές «θετικές εκπλήξεις» που μπορεί να περιμένει κανείς στην Ευρώπη το 2016.

Ads

«Ο κ. Μητσοτάκης», γράφει ο Σάιμον Νίξον, «θεωρείται ευρέως ως ένας από τους πλέον αποτελεσματικούς υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης, έχοντας κερίδσει τον σεβασμό των πιστωτών της Ελλάδας για τις προσπάθειές του να εκσυγχρονήσει την  δυσλειτουργική δημόσια διοίκηση της χώρας».

Σημειώνει επίσης πως «ο 47χρονος απόφοιτος του Χάρβαρντ στέλνει το μήνυμα της ριζικής αναμόρφωσης τόσο του κόμματός του όσο και της χώρας του».

Και προσθέτει ότι «μια  αναμορφωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία, ικανή να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση, θα πίεζε τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στις φιλόδοξες αλλά κυρίως στις ανεκπλήρωτες μεταρρυθμιστικές του υποσχέσεις. Θα αναπτέρωνε επίσης το ηθικό του δοκιμαζόμενου ιδιωτικού τομέα, η τύχη του οποίου είναι καθοριστική για την προοπτική της Ελληνικής οικονομίας».

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΠοιόν «ψηφίζει» ο Τσίπρας για αρχηγό της ΝΔ;

Ενδιαφέρουσα είναι και η επισήμανση της εφημερίδας σε ό,τι αφορά το «ανεξάρτητο» προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο συνδέει με την άρνηση της αδελφής του Ντόρας Μπακογιάννη να τον στηρίξει δημόσια: «Η άρνηση της αδελφής του», γράφει, «να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του – η οποία θεωρείται και απότοκο των πολιτικών φιλοδοξιών που η ίδια έχει για τον γιο της – δείχνει, αν μη τί άλλο, πως ο κ. Μητσοτάκης είναι ανεξάρτητος»…