Η αγγλογερμανική εταιρεία Tui, που αποτελεί τον μεγαλύτερο tour operator της Ευρώπης, θα καθυστερήσει την πληρωμή αρκετών ξενοδοχείων της Ελλάδας έως και τον Μάρτιο του 2021.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από αναθεώρηση των όρων των συμβολαίων της Tui, αρκετά ελληνικά ξενοδοχεία, θα χρειαστεί να περιμένουν έως και τον Μάρτιο του επόμενο έτους, για να λάβουν σχεδόν το 75 % των χρημάτων που τους χρωστά η εταιρεία.

Επρόκειτο για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times, τα οποία οφείλει η εταιρεία, καθότι, σύμφωνα με τους προηγούμενους όρους των συμβολαίων της, η πληρωμή προς τα ξενοδοχεία, πραγματοποιείται περίπου 60 ημέρες μετά τη διανυκτέρευση.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την κατάσταση» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, κ. Θεοχάρης, στους Financial Times, την ώρα που, αξίζει να σημειωθεί, πως η Tui συνεργάζεται με περισσότερα από 2.000 ξενοδοχεία, τα οποία ασφαλώς επλήγησαν σημαντικά εξαιτίας του COVID-19, με το Associated Press να κάνει λόγο για μείωση των εσόδων στον ελληνικό τουρισμό, κατά 80%.

Ads

Από την πλευρά της, η Tui, ζητά κρατική στήριξη από την κυβέρνηση της γερμανίας, έχοντας ήδη λάβει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg.