Τη συνδρομή της διεθνούς αστυνομίας Interpol (International Police) ζητούν οι δικαστικές αρχές της Τουρκίας για να πετύχουν την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ads

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί με τελεσίδικη απόφαση από την πλευρά της ελληνικής Δικαιοσύνης, έχουν λάβει άσυλο από την Ελλάδα.

Πρόκειται για μια ενέργεια που ακολουθεί τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αποδεικνύοντας την περισσή αφέλεια όσων έσπευσαν να διακρίνουν περιθώρια βελτίωσης των διμερών σχέσεων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε να συμπεριληφθεί η υπόθεση των «8» που αναζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα στο «κόκκινο δελτίο» της Interpol με σκοπό να πετύχει την έκδοσή τους.

Ads

Το τουρκικό πρακτορείο διανθίζει την υπόθεση κάνοντας λόγο για κατηγορητήριο… «καταπέλτη» σε βάρος των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών, ενώ διατείνεται πως αυτοί είχαν συστήσει ομάδα που σχεδίαζε τη δολοφονία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.