Η συζήτηση για τα διαδικαστικά έχει κλείσει, διαμηνύει το ΠΑΣΟΚ. «Δεν έχει νόημα η ανακύκλωση της συζήτησης, η οποία έχει γίνει διεξοδικά για τα διαδικαστικά ζητήματα. Το ταχύτερο δυνατόν θα πρέπει όλοι μαζί να προχωρήσουμε στα θέματα ουσίας. Είναι η ώρα της πολιτικής» επισήμαναν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη.

Ads

Ειδικότερα, για το θέμα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, για το οποίο παραμένουν οι διαφωνίες, οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν: «Υπενθυμίζουμε για τελευταία φορά ότι μετά την άρνηση των τριών μεγάλων ελληνικών εταιρειών να διασφαλίσουν το αδιάβλητο και την αξιοπιστία της ψηφοφορίας το θέμα έχει κλείσει».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σημείωσε ότι «κανένα διαδικαστικό ζήτημα δεν πρόκειται να ανακόψει τη δυναμική που υπάρχει. Η απήχηση που έχει αυτήν τη στιγμή το εγχείρημα δεν επιτρέπει σε κανέναν να κάνει ούτε δεύτερες σκέψεις, ούτε να συνεχίσει την εσωστρέφεια. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτά. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει η Επιτροπή να έχει ολοκληρώσει τις αποφάσεις της, να τελειώνουμε με τη συζήτηση αυτή και να έρθει στο προσκήνιο η πολιτική».

Η υποψήφια για την προεδρία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πρωταγωνιστής στην προσπάθεια, «η ατμομηχανή του εγχειρήματος» όπως ανέφερε, για να συμπληρώσει: «Και το κάνουμε για τον τόπο. Δεν το κάνουμε για το ΠΑΣΟΚ».

Ads

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθοριστικός παράγοντας θα είναι η μεγάλη συμμετοχή, που θα δώσει δυναμική και θα δεσμεύσει όλους για ενότητα την επόμενη ημέρα.