Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η διαρροή μιας συζήτησης μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο της συνόδου για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι.

Ads

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια επαφής που είχαν, συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα με τον Γάλλο πρόεδρο να ρωτάει τον πρωθυπουργό «αν το ΠΑΣΟΚ πήγε πάλι με τη ΝΔ;». «Συμβαίνουν αυτά στην πολιτική», φέρεται να απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας για να συνεχίσει ο Φρανσουά Ολάντ: «Δεν ξέρω πώς να σε βοηθήσω με αυτή την κατάσταση». «Δεν θέλω βοήθεια με αυτή την κατάσταση. Θέλω να με βοηθήσεις να αποφύγω τα εμπόδια του Σόιμπλε», απάντησε με νόημα ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου για «κατασκευασμένους» διαλόγους, υποστηρίζοντας πως η στιχομυθία «είναι ψέμματα του Αλέξη Τσίπρα». «Όλες αυτές οι κινήσεις προκαλούν γέλιο και η κα. Γεννηματά όσα ψέμματα και να πει ο κ. Τσίπρας, θα συνεχίσει να λέει την αλήθεια», αναφέρουν πηγές από το ΠΑΣΟΚ.

«Και στο ψέμα είναι αδίστακτος. Ο εταίρος του ακροδεξιού Καμμένου συνεχίζει στον κατήφορο και στο εξωτερικό», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος, Παύλος Χρηστίδης. 

Ads