Μια στιχομυθία ανάμεσα στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα μετέφεραν οι δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν την Παρασκευή την ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή που οι δύο άνδρες χαιρετούσαν ο ένας τον άλλο διά χειραψίας, ο κ. Στουρνάρας ρώτησε τον υπουργό: «Τι έγινε με τα λεφτά, τα βρήκατε;». Τότε ο κ. Σταθάκης απάντησε: «Ευτυχώς, τα βρήκαμε».

Ωστόσο, αργότερα και οι δύο, όταν τους ζητήθηκε να αποσαφηνίσουν αυτή τη στιχομυθία, αρνήθηκαν, αποδίδοντάς σε «λογοπαίγνιο λόγω των ημερών».

Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Οικονομίας, μιλώντας από το βήμα της συνέλευσης της ΕΑΕΕ, τόνισε πως «για να βελτιωθεί και η αξιοπιστία του ασφαλιστικού κλάδου πρέπει να βρεθεί μία άμεση γρήγορη και αποτελεσματική λύση για τους πρώην ασφαλισμένους εταιρειών που έχουν κλείσει.

Ads

Η δήλωση αυτή ερμηνεύθηκε ως μια πρώτη έμμεση κρούση της κυβέρνησης για τους πρώην ασφαλισμένους του ομίλου της «Ασπίς Πρόνοια».