«Η Στέγη Καλατράβα έγινε με άδεια πέργκολας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Πέτρος Γαλακτόπουλος, στον απόηχο της είδησης σχετικά με τις ενδεχόμενες διώξεις για τα Ολυμπιακά Ακίνητα. Πολλές εγκαταστάσεις, «όπως ακόμα και τα εμβληματικά στέγαστρα Καλατράβα του ΟΑΚΑ, κατασκευάστηκαν αυθαίρετα», ανέφερε, επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.

Ads

«Πολλές εγκαταστάσεις κατασκευάστηκαν χωρίς πρόβλεψη για την μετα-ολυμπιακή τους χρήση. Επίσης πολλές από αυτές, όπως ακόμα και τα εμβληματικά στέγαστρα Καλατράβα του ΟΑΚΑ, κατασκευάστηκαν αυθαίρετα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί καν να εκδοθεί άδεια για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και επισκευή», ανέφερε μεταξύ άλλων σε σημερινή του δήλωση ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού,Γιάννης Ανδριανός.

«Αυτό είχε ως συνέπεια στις περισσότερες περιπτώσεις να μην έχουν γίνει έργα συντήρησης και επισκευής από το 2004 μέχρι σήμερα.Αυτά τα προβλήματα πλέον τα επιλύουμε, ξεμπλέκοντας κουβάρια μιας ολόκληρης δεκαετίας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Πέτρος Γαλακτόπουλος, δήλωσε, μιλώντας στον Real Fm, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσει η Στέγη Καλατράβα και ότι αντέχει άλλα 30 χρόνια. Ωστόσο, σημείωσε ότι πρέπει να γίνει συντήρηση και αν γίνει μετά από 30 χρόνια, θα κοστίσει περισσότερο. «Για να γίνει η συντήρηση πρέπει να νομιμοποιηθεί, καθώς η στέγη Καλατράβα έγινε με άδεια πέργκολας», ανέφερε.

Ads

Επίσης σημείωσε ότι και όλα τα κολυμβητήρια είναι χωρίς άδεια και συμπλήρωσε: «Στο δικό μας κολυμβητήριο έγιναν Ολυμπιακού Αγώνες, έγιναν Μεσογειακοί και δεν μπορούμε να κάνουμε πρωτάθλημα Ελλάδος γιατί δεν έχουμε άδεια».