Τη Λέσβο επισκέπτεται η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, σκηνοθέτης, αλλά και γνωστή ακτιβίστρια, Σούζαν Σάραντον, η οποία δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητη από το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών που φτάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά.

Ads

Μάλιστα, ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter φωτογραφία από το αεροπλάνο που τη μετέφερε στη Μυτιλήνη.

«Καθ’ οδόν προς τη Λέσβο» έγραψε και συνόδευσε το σχόλιο με μια φωτογραφία της έλικας του αεροπλάνου που την μετέφερε στο ελληνικό νησί.

Η ηθοποιός περπάτησε στην περιοχή μεταξύ Εφταλούς και Σκάλας Συκαμνιάς, συζήτησε με εθελοντές και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Το πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες παραμένει άγνωστο.

Παρεμβατική

Το 2007 μαζί με τον σύζυγος της Τιμ Ρόμπινς και την Τζέιν Φόντα συμμετείχε στην αντιπολεμική συγκέντρωση στην Ουάσιγκτον υποστηρίζοντας την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ.

Η ακτιβιστική δράση της ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80, όταν συμμετείχε σε αντιπροσωπεία της MADRE που ταξίδεψε στη Νικαράγουα για να διεκδικήσει κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική δικαιοσύνη για όλους τους κατοίκους.

Το 1995, ήταν μια από τις ηθοποιούς που μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο οι ταινίες του Χόλιγουντ απεικονίζουν την ομοφυλοφιλία –μια κίνηση που εκείνη την εποχή θεωρήθηκε ιδιαίτερα τολμηρή. Μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα διορίστηκε ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Unicef.

«Είμαι πολύ υπερήφανη που μπορώ να βοηθήσω ώστε ο κόσμος να εστιάσει την προσοχή του στο ιδιαίτερα πραγματικό και δραματικό πρόβλημα της πείνας, της ανασφάλειας και της ακραίας φτώχειας» δήλωσε η ίδια η ηθοποιός το 2010, όταν διορίστηκε ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών.

Τον Μάιο του 2015, οργάνωσε διαδικτυακή καμπάνια για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ Deep Run, με θέμα την ιστορία ενός φτωχού έφηβου από τη Βόρεια Καρολίνα που υποβάλλεται σε επέμβαση αλλαγής φύλου.

Φωτογραφία: lesvosnews.net