Η Σούζαν Σάραντον μίλησε για το ταξίδι της στην Ελλάδα και τη Μυτιλήνη και την προσφυγική κρίση που βίωσε από κοντά, στην εκπομπή The View, του τηλεοπτικού σταθμού ABC. 

Ads

Εξηγώντας τους λόγους που είναι τόσο ευαισθητοποιημένη με το θέμα, αναφέρει πως ο παππούς της ήταν πρόσφυγας από τη Σικελία ο οποίος πήγε στη Νέα Υόρκη και δημιούργησε οικογένεια και μια νέα ζωή. 

Έκανε κριτική για την τρομολαγνεία και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Αμερικάνοι τους πρόσφυγες, για πολιτικούς λόγους, όπως αναφέρει. 

«Η Αμερική είναι η χώρα των μεταναστών και των προσφύγων», λέει και συνεχίζει, «Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν βήμα και τρόπο να πουν την ιστορία τους, έτσι αποφάσισα να επισκεφτώ την Ελλάδα και να τους ακούσω.»

Σχετικά με την Ελλάδα, αναφέρει πως σηκώνει μεγάλο βάρος σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, καθώς καταφτάνουν καθημερινά πάνω από 4.000 άνθρωποι. Οι κυβερνητικές οργανώσεις, οι εθελοντές και οι κάτοικοι των μικρών αυτών πόλεων προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια, τονίζει. 

Ads

Η Σούζαν Σάραντον ζήτησε από τους τηλεθεατές να αναρωτηθούν τι θα λένε στο μέλλον ότι έκαναν, όταν ξέσπασε αυτή η μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. «Η συζήτηση είναι ηθική και όχι πολιτική» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ τονίζει ότι σκοπεύει να επιστρέψει σύντομα στην Ελλάδα.