«The Game is Over» (το παιχνίδι τελείωσε) φέρεται να είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στον Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, για να λάβει την απάντηση από τον πρωθυπουργό: «Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατ. ανέργους και 3 εκατ. φτωχούς ενώ χιλιάδες οικογένειες ζουν χωρίς εισόδημα μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι».

Ads

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας είπε συμβουλεύοντας τον Ντόναλντ Τουσκ πως «κανείς δεν πρέπει να υποτιμά μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος». Για τις διαπραγματεύσεις και τις προτάσεις των δανειστών είπε πως η Ελλάδα «έχει καταθέσει τις προτάσεις της, ενώ οι προτάσεις των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ».

«Είμαι αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων (συντάξεων) και ενοποίηση ταμείων», είπε και δεσμεύτηκε για ριζικές μεταρρυθμίσεις τον Οκτώβριο, σημειώνοντας ωστόσο πως το κείμενο που παρουσίασαν οι θεσμοί «δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα». καταλήγοντας σημείωσε πως αν δεν υπάρξει συμφωνία «ο ιστορικός του μέλλοντος μετά την πρόταση μας δεν θα κατανοεί το γιατί».