Το μοιραίο χτύπημα για τον νεαρό Ελβετό που έχασε την ζωή του στην Κέρκυρα προήλθε από την προπέλα της μηχανής του σκάφους, αφού, το πρώτο χτύπημα στο χέρι δεν ήταν τόσο σοβαρό.

Ads

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας, «η προπέλα τον έκοψε βαθιά και με δύναμη στο κεφάλι».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Κέρκυρας, το ζευγάρι Ελβετών είχε νοικιάσει ένα μηχανοκίνητο σκάφος και έπλεε στην θαλάσσια περιοχή Γυάλι Γιαννάδων με κυβερνήτη την 25χρονη γυναίκα. Ο 28χρονος άνδρας βρισκόταν στην πλώρη του σκάφους και ξαφνικά βρέθηκε στην θάλασσα κάτω από συνθήκες που διερευνώνται με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από την προπέλα και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Στην συνέχεια η 25χρονη γυναίκα με την βοήθεια άλλων σκαφών μετέφεραν τον άτυχο άντρα στην ξηρά και από εκεί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ads

Μετά το ατυχές περιστατικό η 25χρονη κοπέλα που είναι σε κατάσταση σοκ, συνελήφθη, στη συνέχεια όμως αφέθηκε ελεύθερη.

Το σκάφος που νοίκιασε το ζευγάρι Ελβετών είχε μικρή ιπποδύναμη και δεν ήταν απαραίτητο οι ενοικιαστές του να έχουν δίπλωμα.

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης από την οποία οι δύο Ελβετοί νοίκιασαν το μηχανοκίνητο σκάφος δήλωσε: «Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για εμάς.  Για τον συγκεκριμένο τύπο σκάφους δεν χρειάζεται δίπλωμα. Το σύνθημά μας είναι: «Πρώτα η ασφάλεια». Δυστυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας».