Τη σημασία της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο της Κρήτης, ζητώντας καθαρή και ισχυρή εντολή, η οποία «δεν θα είναι λευκή επιταγή», όπως είπε αλλά «μία νέα πολιτική συμφωνία».«Θέλουμε την πρώτη μας ευκαιρία. Και την θέλουμε όλη» ήταν το μήνυμα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έριξε την αυλαία της προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του.

Ads

«Είμαστε μισό βήμα από την αυτοδυναμία. Που δεν θα είναι αλαζονεία, δεν θα είναι ανάθεση. Θα είναι ισχυρή εντολή για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Χωρίς να μας εκβιάζουν τα κόμματα του μνημονίου και τα κόμματα του σωλήνα της διαπλοκής» διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία για να τον εγκλωβίσουν. Να τον έχουν όμηρο ώστε να νοθεύσουν το πρόγραμμα και τους στόχους του. Ζητάμε καθαρή εντολή και ισχυρή αυτοδυναμία. Δεν θα είναι λευκή επιταγή. Θα είναι μία νέα πολιτική συμφωνία» ξεκαθάρισε.

Βέβαιος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής του είπε πως «ο κύβος ερρίφθη» και επιτέθηκε στη ΝΔ αλά ακι στον Αντώνη Σαμαρά προσωπικά για την εκστρατεία φόβου και κινδύνου που διεξήγαγε κατά την προεκλογική περίοδο χαρακτηρίζοντας την ως την πιο χυδαία εκστρατεία που έγινε στα πολιτικά χρονικά, καλώντας τους ψηφοφόρους να «τρομοκρατήσουν τους τρομοκράτες τους».

Ads

«Εδώ στο Ηράκλειο κλείνει σήμερα μία προεκλογική εκστρατεία που άφησε δύο αποτυπώματα. Το ένα είναι το δικό μας αποτύπωμα. Αυτό της μεγάλης αριστερής και δημοκρατικής παράταξης. Της νέας κοινωνικής πλειοψηφίας. Και από την άλλη μεριά το αποτύπωμα του κ. Σαμαρά. Το αποτύπωμα μίας κυβέρνησης ακροδεξιών και νεοφιλελεύθερων που ενορχήστρωσε και υπηρέτησε την πιο χυδαία προεκλογική καμπάνια που έχει γίνει ποτέ» δήλωσε συγκεκριμένα.

Αναφορά σε σύγκρουση δύο κόσμων αλλά με διαφορετική χροιά από αυτή του Αντώνη Σαμαρά και του Μάκη Βορίδη, έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας πως «η υπομονή του λαού τελείωσε. Και μαζί της τελειώνει το πολιτικό προσωπικό των μνημονίων, της διαπλοκής και της υποτέλειας».

Αναφερόμενος στις δεσμεύσεις του κόμματος του για την επομένη των εκλογών, επανέλαβε τις έξι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπουν την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας σε μία Ευρώπη που αλλάζει, την προστασία των καταθέσεων, των συντάξεων και των αγροτικών επιδοτήσεων, έναν νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα,
την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και το οριστικό τέλος της διαπλοκής, της συναλλαγής, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας. Επανέλαβε επίσης την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεκδίκηση των γερμανικών κατοχικών οφειλών προς την Ελλλάδα.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι εφαρμοστεί άμεσα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Έχουμε αγάπη για την Ελλάδα και το λαό μας. Έχουμε το δίκιο μαζί μας και όχι νόμο το άδικο. Δεν διεκδικούμε τίποτα για εμάς. Γι’ αυτό και είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε τα πάντα για όλους» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.