Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησε στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας κατά του ασφαλιστικού.

Ads

Η πορεία της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι από την πλατεία Κλαυθμώνος και έφτασε στη Βουλή λίγο πριν τις 13:00.

Στην κινητοποίηση έδωσαν το «παρών» και μέλη του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησαν από την Ομόνοια. 

Η εικόνα πάντως, που «έκλεψε την παράσταση» ήταν το ομοίωμα μίας γκιλοτίνας –της γκιλοτίνας του νέου ασφαλιστικού.

Ads

image

Λόγω της σημερινής απεργίας της ΑΔΕΔΥ ο δημόσιος τομέας υπολειτουργεί.

image

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι (ΔΟΕ) και καθηγητές (ΟΛΜΕ), μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, λογιστές -φοροτεχνικοί , οι οποίοι ανακοίνωσαν την αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και αποκλεισμούς εφοριών, καθώς και δικηγόροι.

image

Τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ, λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς απεργούν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, ενώ η AEGEAN και η Olympic Air ακύρωσαν και τροποποίησαν πτήσεις τους λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, της ΟΣΥΠΑ καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

image

Κανονικά κινούνται τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

image

Στην απεργία συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ, από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2016.

ΑΔΕΔΥ: Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις 

Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση της τονίζει ότι τα νέα μέτρα στο Ασφαλιστικό μαζί με την υπερφορολόγηση φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά.
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «μέτρα-σφαγείο» που δεν συνιστούν μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά για μέρος των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου που συνεπάγονται περικοπή των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δισεκ. ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια.
Αναφέρει επίσης ότι δεν θα περάσει η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και ότι με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μπορούν να ανατραπούν οι πολιτικές που οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.