Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου παραιτήθηκε από τον συνδυασμό του κόμματος στο Κιλκίς, αμέσως μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων στη χθεσινή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυρία Αγαθοπούλου, η οποία είναι στέλεχος του κόμματος και τομεάρχης Ισότητας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, είχε εναντιωθεί στη συμπερίληψη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στον νομό Κιλκίς, όπου εκλέγεται και η ίδια, του επιχειρηματία Παύλου Τονικίδη.
 
Ο κ.Τονικίδης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ήταν υποψήφιος δήμαρχος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, αλλά η πιθανή συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις δυνάμεις του κόμματος και σε ένα κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Η κ. Αγαθοπούλου είχε μεταφέρει στην Κουμουνδούρου  επιφυλάξεις  για τις οικονομικές συναλλαγές του κ. Τονικίδη, που φέρεται να συνδέεται με ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες στη Βόρεια Ελλάδα.
 
Διαβάστε: Εκλογές 2023: Η λίστα των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής
 
Εξ αιτίας των αντιδράσεων, το όνομα του κ. Τονικίδη δεν είχε συμπεριληφθεί στον πρώτο, μερικό κατάλογο των υποψηφίων στο νομό Κιλκίς που είχε ανακοινωθεί από την Κουμουνδούρου το Φεβρουάριο. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε χθες στην κυρία Αγαθοπούλου ότι  μελέτησε τις αντιρρήσεις της αλλά δεν βρήκε τίποτα επιλήψιμο και τον ανακοίνωσε στα ψηφοδέλτια, με αποτέλεσμα την παραίτηση της Ειρήνης Αγαθοπούλου.
 
Η αιφνιδιαστική παραίτηση της ήταν το μοναδικό σύννεφο στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος, που κύλισε σε συναινετικό κλίμα, Οι όποιες διαφωνίες για άλλες επιλογές(υποστήριξη Νίκου Παπά για τον Δήμο της Αθήνας, υποψηφιότητα του κ. Αντώναρου στο υπολοιπο Αττικής),κυρίως εκ μέρους στελεχών που ανήκουν στην «Ομπρέλα» ήταν έμμεσες και εξαιρετικά χλιαρές.
 
Ακούστηκαν επίσης κριτικές παρατηρήσεις για την πληρότητα του εκλογικού προγράμματος, ενώ πρώην γυναίκα βουλευτής σχολίασε ότι «η λύση δεν είναι ο μιθριδατισμός», εννοώντας την υποψηφιότητα του γνωστού ράπερ στον νότιο τομέα της Αθήνας.