Μετά την παραδοχή του ότι η Novartis πήρε επί υπουργίας του, τα 65 εκατομμύρια κάτι που ο ίδιος μέχρι πρότινος αρνιόταν, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, πιάστηκε άλλη μια φορά on air να προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα γεγονότα παρά τις γραπτές αποδείξεις.  

Ads

Σε εκπομπή στο Kontra Channel, ο Άδωνις Γεωργιάδης επικαλέστηκε την επιστολή παραίτησης της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ραΐκου, υποστηρίζοντας ότι εκείνη στις αναφορές τις για το σκάνδαλο Novartis, δεν μιλούσε για πολιτικά πρόσωπα αλλά για κρατικούς αξιωματούχους. 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ διάβασε το εξής απόσπασμα από την επιστολή της Ράικου:

«Τις τελευταίες ημέρες μετά από σειρά ερευνών και επίπονης προσπάθειας καταφέραμε να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε τα πρώτα κρίσιμα και ουσιώδη στοιχεία που οδηγούν μετά βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι μεγάλος αριθμός κρατικών αξιωματούχων (κυρίως ιατρών δημόσιων νοσοκομείων) δωροδοκούνταν απευθείας από λογαριασμό της εταιρείας Novartis Ελβετίας, με εμβάσματα σημαντικών χρηματικών ποσών που κατατίθεντο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς».

Ads

Τότε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου έστειλε SMS στον Αιμίλιο Λιάτσο στο οποίο του επεσήμαινε ότι η Ράικου μιλούσε και για πολιτικά πρόσωπα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτός εαυτού άρχισε να φωνάζει ότι αυτό δεν ισχύει και ωρυόμενος καλούσε τους τηλεθεατές να αναζητήσουν στο διαδίκτυο την επιστολή της τ. εισαγγελέως Διαφθοράς ώστε να διαπιστώσουν την αλήθεια.

Η Γιάννα Παπαδάκου λοιπόν παρενέβη τηλεφωνικά και διάβασε απόσπασμα της επιστολής της Ράικου, στο οποίο η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς αναφέρεται πράγματι σε πολιτικά πρόσωπα: 

«Αυτό σήμανε αμέσως συναγερμό στην υπηρεσία μας γιατί προμήνυε πιθανή ύπαρξη παρόμοιων εμβασμάτων και σε άλλους εμπλεκόμενους, ενδεχομένως και πολιτικούς, δεδομένου ότι δεν έχει περιέλθει το σύνολο των αιτηθέντων στοιχείων στην υπηρεσία μας. Το συνολικό ποσό που κατευθύνθηκε στους παραπάνω ανέρχεται με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, περίπου σε 28 εκατομμύρια ευρώ».

«Που είναι τα 65 εκ. ευρώ;»

Υπενθυμίζεται ότι στην εκπομπή της Γιάννας Παπαδάκου Checkpoint στον Alpha, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε, κατά λάθος, ότι πράγματι επί των ημερών του η Novartis πήρε τα 65 εκ. ευρώ και μάλιστα αναφέροντας στοιχεία από το προσωπικό του αρχείο, όπως είπε.