Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώθηκε στη Βουλή η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Με την ψήφισή του, η οποία θα πραγματοποιηθεί απόψε, ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. 

Ads

Οικογενειακά επιδόματα, πλειστηριασμοί και ο απεργιακός νόμος είναι τα θέματα που βρέθηκαν στον επίκεντρο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σε υψηλούς τόνους και αντιπαραθέσεις. Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου δίνεται στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Με τη σημερινή συζήτηση και ψηφοφορία, «κλείνει ένας μεγάλος και δύσκολος κύκλος», τόνισε εισαγωγικά στην ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε, «ουσιαστικά ολοκληρώνεται το νομοθετικό μέρος των προαπαιτουμένων για την ολοκλήρωση και της τρίτης αξιολόγησης». «Όλοι γνωρίζουν ότι με την ολοκλήρωση και της τρίτης αξιολόγησης, βρισκόμαστε μια ανάσα από το τέλος του προγράμματος και το οριστικό τέλος των μνημονίων», πρόσθεσε. 

Διαβάστε αναλυτικά:

Ζωντανή Μετάδοση από τη Βουλή

Εν μέσω κινητοποιήσεων 

Στο μεταξύ, κορυφώνονται σήμερα και οι κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο. Χωρίς μέσα μεταφοράς βρίσκεται η Αθήνα καθώς οι συρμοί του μετρό, του τραμ, του ηλεκτρικού αλλά επίσης και τα λεωφορεία και τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο. Επίσης, στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει ΑΔΕΔΥ, δικαστικοί, ΠΟΕΔΗΝ και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε το πρωί η ΑΔΕΔΥ, ενώ σε εξέλιξη είναι τα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ.

Ads