Για 25 ευρώ, τα οποία χρειαζόταν για να αγοράσει τη δόση του, σκότωσε την άτυχη Δώρα Ζέμπερη ο 58χρονος Έλληνας τοξικομανής, ο οποίος συνελήφθη χθες και ομολόγησε το έγκλημα. 

Ads

«Πήγα στο νεκροταφείο για να κλέψω. Την είδα τυχαία και την πλησίασα. Είδα το κινητό της. Θα το έπαιρνα να το πουλήσω για να πάρω τη δόση μου. Αντέδρασε, με χτύπησε και προσπάθησε να διαφύγει. Τότε θόλωσα», είπε στην ομολογία του. 

«Έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να τη χτυπάω. Φοβήθηκα μη με πιάσουν. Πήρα την τσάντα και το κινητό. Μετά πήδηξα τον μαντρότοιχο και με το μηχανάκι πήγα στην Ομόνοια για να πουλήσω το κινητό. Έχω κάνει ληστείες σε άλλα νεκροταφεία, σε αυτό πήγαινα πρώτη φορά», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Μάλιστα, ο 58χρονος δολοφόνος φέρεται να είπε στην κατάθεσή του ότι πούλησε το κινητό της άτυχης Δώρας για 20 ευρώ και ότι η τσάντα της μέσα δεν είχε τίποτα άλλο εκτός από 5 ευρώ. Η Δώρα Ζέμπερη έχασε τη ζωή της για 25 ευρώ. 

Ads

Με βάση τα όσα κατέθεσε ο δολοφόνος, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο ο 58χρονος να είναι δράστης και άλλων ληστειών σε νεκροταφεία της Αθήνας, ενώ θα κληθεί να καταθέσει και ο ιερέας του Β’ Νεκροταφείου όπου έγινε το στυγερό έγκλημα. 

Ταυτοποιήθηκε το DNA του δράστη 

Ήδη έχει ταυτοποιηθεί το DNA του δράστη, καθώς βρέθηκε σε μια χαρτοπετσέτα και σε κάποια αποτσίγαρα στον χώρο του εγκλήματος. Το ίδιο γενετικό υλικό είχε βρεθεί και στον μαντρότοιχο του Β’ Νεκροταφείου Αθηνών. Την ίδια ώρα, υπάρχουν και πληροφορίες για αποτυπώματα τα οποία είχαν στη διάθεσή τους οι Αρχές και τα οποία τους βοήθησαν να βρουν την ταυτότητά του, καθώς ήταν σεσημασμένος. Στο παρελθόν είχε μπει στη φυλακή τόσο για υποθέσεις ναρκωτικών, όσο και κλοπών. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι του είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 20 ετών. 

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του δράστη 

image

image

image

Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψής του: 

Διαβάστε επίσης: Προπηλάκισαν τον δολοφόνο της Δώρας έξω από τα δικαστήρια [ΒΙΝΤΕΟ]

Από το βίντεο της κάμερας ασφαλείας, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. «απομόνωσαν» τη φωτογραφία του υπόπτου. Τη φωτογραφία αυτή αποκαλύπτει σήμερα η «Καθημερινή».

Πώς τον εντόπισαν οι Αρχές

Έχοντας το γενετικό υλικό του δράστη στη διάθεσή τους, οι αστυνομικοί άρχισαν να διερευνούν όλα τα πιθανά σενάρια και να αναζητούν το κίνητρο της δολοφονίας που σόκαρε το πανελλήνιο. Ανέλυσαν καρέ – καρέ τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ενώ παράλληλα εντόπισαν και το «στίγμα» του κινητού της Δώρας Ζέμπερη στην Ομόνοια μετά τον θάνατό της. 

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι το κινητό της Δώρας Ζέμπερη εξέπεμψε τελευταία φορά σήμα από την Ομόνοια, λίγο μετά τη δολοφονία της, κάτι που αμέσως έκανε τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών να πιστέψουν ότι η δολοφονία είχε κίνητρο τη ληστεία και ότι ο δράστης πήγε και πούλησε μετά το έγκλημα το κινητό σε κατάστημα μεταχειρισμένων. 

Οι Αρχές κατόρθωσαν να εντοπίσουν το μαγαζί στο οποίο πούλησε ο δράστης. Το κατάστημα στην οδό Μενάνδρου είχε κάμερα η οποία κατέγραψε το πρόσωπό του. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως o άντρας που καταγράφηκε στην κάμερα του καταστήματος στην οδό Μενάνδρου στην Ομόνοια ήταν το ίδιο πρόσωπο με αυτό που είχαν δει στο υλικό από τις κάμερες απέναντι από το κοιμητήριο. Έτσι τον εντόπισαν.