Επιτυχή και ουσιαστική χαρακτήρισε την επίσκεψή του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη -μεταμεσονύκτια- συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την χαρά που έχει την τιμή είναι πρόεδρος ενός κόμματος «που όταν βρέθηκε το 2004 στην εξουσία έκανε πολλά για να προωθήσει της ελληνορωσικές σχέσεις».

Ads

«Συμφωνήσαμε πολλά πράγματα και είχα μία ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» σημείωσε ο κ. Πούτιν και εξέφρασε τη χαρά του που γνωρίζει προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη.
«Ευελπιστούμε ότι οι εκπρόσωποι του κόμματός σας θα υποστηρίξουν στη βουλή της ελληνο ρωσικές συμφωνίες» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους πολύ στενούς δεσμούς των δύο χωρών και υπογράμμισε τη διακομματική συμφωνία ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία μπορούν να ενισχυθούν.

Τόνισε ότι το κόμμα του είναι «υπέρμαχος αποκρατικοποιήσεων και προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Χαιρόμαστε που έστω με καθυστέρηση η κυβέρνηση κινείται προς αυτή την κατεύθυνση».

Ads

«Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις από Ρωσία. Η χώρα έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Καλωσορίζουμε το ενδιαφέρον που δείχνετε και προσωπικά για τη σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων. Οι οικονομικές σχέσεις μπορούν να πάνε πολύ παραπέρα από τον τουρισμό» υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε και στη βοήθεια που μπορεί να παράσχει η Ρωσία στην επίλυση του Κυπριακού, καθώς όπως είπε, ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας, παρά την κινητικότητα που παρουσιάζεται.