«Στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από δεκάδες κάμερες, σε ώρα εργασίας, δυο αδίστακτοι εγκληματίες μπαίνουν σε ένα γραφείο, κλειδώνουν τους παριστάμενους και δολοφονούν με σιγαστήρα έναν πατέρα που κάνει τη δουλειά του», αναφέρει σε δήλωσή της η Ντάνα Ζαφειροπούλου – Οικονομοπούλου, θεία του δολοφονημένου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ads

«Ο Μιχάλης Επαμ. Ζαφειρόπουλος, εγγονός Δικαστή, γιός Δικηγόρου και υπηρέτης της Θέμιδας δεν θα ξαναμιλήσει με τα παιδιά του. Σε κάποιους από εμάς σήμερα δεν αρκεί ότι σε Κράτη Δικαίου οι εγκληματίες βρίσκονται, συλλαμβάνονται και τιμωρούνται. Τέτοια εγκλήματα, όπως και τόσα άλλα, έπρεπε να έχουν καταστεί αδιανόητα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη δική μας οικογένεια. Αφορά κάθε οικογένεια», τονίζει η κ. Ζαφειροπούλου.

Το μήνυμα του γιου του ποινικολόγου

image

Ads

Η αντίδραση των στελεχών της ΝΔ

Την ίδια ώρα, στελέχη της ΝΔ αποχαιρετούν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το τραγικό συμβάν.

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα παρουσίαση του νέου επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ, λόγω της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Επιπλέον ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε ταξίδι του, στο εξωτερικό όπου θα συμμετείχε σε συνέδριο με αντικείμενο τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, ώστε να παραστεί στην κηδεία που θα γίνει αύριο. 

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ είπε στον ΑΝΤ1 ότι στο παρελθόν ήταν ασκούμενη στο γραφείο του πατέρα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Νώντα, και στενή φίλη της οικογένειας.

«Η άποψη μου είναι ότι κάτι μπορεί να ήξερε ο Μιχάλης, στο πλαίσιο του χειρισμού μιας υπόθεσης, και του έκλεισαν το στόμα» δήλωσε η Ε. Βόζεμπεργκ, προσθέτοντας: «Είναι σοκ για τον νομικό κόσμο».