Μια αποκάλυψη που εμπλέκει τον Αντώνη Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ και την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης κάνει η εφημερίδα «Παραπολιτικά». 

Ads

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Γιάννης Παγίδας, πεθερός του αδελφού του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρου, είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Συνδικαιούχος του λογαριασμού είναι η Ευτυχία Παγίδα, η οποία δεν είναι άλλη από την Ευτυχία (Έτα) Παγίδα Σαμαρά, νύφη του Αντώνη Σαμαρά.

Τα Παραπολιτικά αναφέρουν ότι ο Γιάννης Παγίδας εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με λατινικούς χαρακτήρες ως JEAN PAGUIDAS και η αναγραφή του ονόματός του με αυτό τον τρόπο είναι ο λόγος που δεν δημιουργήθηκαν υποψίες πως πρόκειται για το συγκεκριμένο πρόσωπο.

image

Ads

Τελικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, προκύπτει ότι ο Γιάννης Παγίδας, έχει ανοίξει λογαριασμό στην HSBC στις 2 Φεβρουαρίου του 1997. Συνδικαιούχοι σε αυτόν τον λογαριασμό είναι η Παγίδα Βασιλική (Ιλόνα), ο Παγίδας Νικόλας, η Παγίδα Ευτυχία και μια χρηματοπιστωτική εταιρεία της Γενεύης, η AGEFOR.

Ως καταγωγή του Παγίδα εμφανίζεται η MYTILIFI αντί του ορθού ΜYTILINI , λάθος που επίσης έπαιξε ρόλο στο να μην εντοπιστεί αρχικά ο Γιάννης Παγίδας. Ωστόσο, στην σχετική καταχώρηση υπάρχει δηλωμένη η διεύθυνση Φιλαδελφέως 62, Κεφαλάρι η οποία αντιστοιχεί σύμφωνα με τους τηλεφωνικούς καταλόγους στο σπίτι της οικογένειας Παγίδα.

image

Όπως γράφει το Κουτί της Πανδώρας, ο Γιάννης Παγίδας είναι επίσης επιστήθιος φίλος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και εκείνος είχε παρέμβει επί Σαμαρά για την υπουργοποίησή του. Παράλληλα φέρεται να έχει σχέσεις με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη. 

image

Η Ευτυχία ή Έτα Παγίδα, σύζυγος του Αλέξανδρου Σαμαρά, έχει διοριστεί στο Μπενάκειο Ινστιτούτο ως αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ., ενώ από το 2009 έχει αναλάβει τις Δημόσιες Σχέσεις και την προβολή του ΔΟΛ, μετά την ανάληψη του συγκροτήματος από τον Σταύρο Ψυχάρη.