Μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα παραδοθεί για χρήση η πλατείας της Ομόνοιας που από πέρσι έχει περιφραχτεί προκειμένου να αλλάξει μορφή. 

Ads

Η ανακατασκευή που περιλαμβάνει ένα σιντριβάνι στο κέντρο της πλατείας – όπως παλιά – έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανάρτησε στο Instagram, σχετικό βίντεο με την στιγμή που άρχιζε να γεμίζει το νερό το σιντριβάνι.

Ads
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

Δοκιμές στην Ομόνοια. Πλατεία ξανά! Έρχεται…

A post shared by • Kostas Bakoyannis • (@kostasbakoyannis) on

Feb 20, 2020 at 10:18am PST

Η πλατεία Ομόνοιας έχει αλλάξει πολλές φορές μορφή, συνήθως προς το χειρότερο, παρά τις εξαγγελίες όλων των δημοτικών αρχών ότι θα την αναμορφώσουν, αναβαθμίζοντας την περιοχή. 

Το πρώτο σιντριβάνι τοποθετήθηκε στην πλατεία το 1960 και έκτοτε η Ομόνοια είχε συνδεθεί με αυτό. Το 1990 τοποθετήθηκε στην πλατεία Ομονοίας και ο «Δρομέας», το εμβληματικό γλυπτό, που δίχασε, ωστόσο, την κοινή γνώμη και έμελε τελικά να μετακινηθεί για λόγους στατικότητας στην περιοχή του Χίλτον. 

Λίγα χρόνια πριν την Ολυμπιάδα του 2004, η πλατεία άλλαξε και πάλι όψη και σταμάτησε να είναι κυκλικός κόμβος για τα οχήματα, αφού δημιουργήθηκε η σύνδεση μεταξύ Πανεπιστημίου και Αγίου Κωνσταντίνου. Το σιντριβάνι απομακρύνθηκε και το σχέδιο είχε δεχτεί έντονη κριτική, καθώς το τσιμέντο κυριαρχούσε. 

Η νέα ανακατασκευή έγινε με την υπόσχεση ότι αυτό θα αλλάξει. Τώρα αναμένονται τα νέα αποκαλυπτήρια καθώς και η αντίδραση των πολιτών. 

image

image