Για προπαγάνδα από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με δημοσκόπηση της Public Issue που δίνει στο κυβερνών κόμμα 28 μονάδες διαφορά. Τι απαντά η Αυγή. 

Ads

«Ο πανικός και ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε το κομματικό τους φερέφωνο, την ‘Αυγή’, να παρουσιάσει σφυγμομέτρηση, όπου οι δυνάμεις των κομμάτων και οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 120%» σημειώνει η ΝΔ.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η προπαγάνδα έχει και τα όριά της. «Αλλά απ’ ότι φαίνεται, η προπαγάνδα προφανώς οδηγεί στην αποβλάκωση» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η Αυγή μετά την ανακοίνωση της ΝΔ ανέβασε το παρακάτω tweet: 

Ads

 

Αυτό που εννοεί η εφημερίδα είναι ότι ο πίνακας αναφέρεται στα ποσοστά εκτίμησης ψήφου με αναγωγή και αθροίζονται σε 100% ενώ το ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου (19,5%) αναφέρεται στην πρόθεση ψήφου, δηλαδή χωρίς αναγωγή. 

Στη συνέχεια η διεύθυνση της εφημερίδας εξέδωσε και ανακοίνωση: 

«Μετά από δέκα χρόνια και 145 έρευνες με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία, για τις οποίες η ΝΔ δεν εξέδωσε ανακοινώσεις, η Συγγρού αισθάνθηκε την ανάγκη τώρα να αμφισβητήσει την έρευνα της Public Issue που δημοσιεύεται στην ΑΥΓΗ. Ενδεχομένως την ΝΔ να ενόχλησε η διαφορά 28 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, την οποία καταγράφει η δημοσκόπηση. Η εταιρεία Public Issue ανακοινώνει πάντα ‘εκτίμηση εκλογικής επιρροής’ και όχι ‘πρόθεση ψήφου’. Επιπλέον, αναφέρει και το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου που λαμβάνει υπ’ όψιν της. Οι φωστήρες της Συγγρού πρόσθεσαν το ποσοστό αυτό, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής και κατέληξαν στο… 119,5%. Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει».