Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και γνωστός για τις παρεμβάσεις του σε ελληνικά θέματα ως επί το πλείστον κατά της κυβέρνησης και υπερ της ΝΔ, προχώρησε σε μια ακόμη κίνηση υποστήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή τη φορά σχετικά με το Μακεδονικό.

Ads

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από το «άδειασμα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ Ντολ, ο οποίος έκανε λόγο για «παράθυρο ευκαιρίας» για λύση στο Μακεδονικό, σε αντίθεση με τον πρόεδρο της ΝΔ που υποστήριξε πως «δεν είναι η κατάλληλη συγκυρία» για λύση στο Μακεδονικό, ο Βέμπερ έσπευσε να υποστηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να επικρίνει την κυβέρνηση.

Ειδικότερα ο Βέμπερ με δύο μηνύματά του στο Twitter στα ελληνικά ανέφερε πως «έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη ΝΔ το φιλοευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδος και στον Κυριάκο Μητσοτάκη». 

Κάλεσε δε τον Αλέξη Τσίπρα να «βάλει σε τάξη τον κυβερνητικό του εταίρο» για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ads

«Ο εταίρος του στην κυβέρνηση, κ. Καμμένος έχει ήδη απορρίψει όλες τις πιθανές λύσεις», έγραψε. 

Τα τιτιβίσματα του Βέμπερ σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση: «Ο κ Μητσοτάκης κατάφερε να εξάγει την εσωτερική κρίση της ΝΔ για το ονοματολογικό, μέχρι και στο ΕΛΚ. Συγχαρητήρια».